Obiceiuri matinale care te mențin în formă

Știm că sportul este foarte important pentru pierderea în greutate și, implicit, menținerea în formă, însă poți slăbi și prin alte moduri. Există câteva obiceiuri de dimineaţă care te vor ajuta să ajungi la greutatea dorită, dar și să ai mai multă energie pentru întreaga zi.

Obiceiurile de dimineață te ajută să slăbești sunt următoarele:

Fă un duș cu apă călduță

Chiar dacă nu-ți place apa rece, ar trebui să optezi pentru astfel de dușuri. Apa călduță spre rece stimulează metabolismul și accelerează procesul de pierdere în greutate. În plus, crește nivelul de energie. Oamenii cred că apa rece le face rău, dar nu este adevărat. Chiar are beneficii asupra sănătății.

Mănâncă zilnic micul dejun

Urmează zilnic zicala, ”Mănâncă la micul dejun ca un rege”. Experții spun că persoanele care nu mănâncă micul dejun sunt predispuși să se îngrașe, deoarece este încetinit metabolismul și grăsimile se depozitează. Încearcă să mănânci un ou, un iaurt, o cană cu lapte, o banană, avocado etc. Alege alimente ușoare și sănătoase.

Hidratează-te

Dacă ai obiceiul de a bea apă dimineața, să continui să o faci. Apa nu numai că te ajută să te menții în formă și să slăbești, ci ea previne dezvoltarea diferitelor boli. Așadar, încearcă să bei zilnic cel puțin 2 litri de apă  (8 pahare). Lipsa apei din organism favorizează creșterea în greutate, deoarece corpul nu reușește să elimine toxinele și excesul de calorii.

Nu te ascunde de soare

Știm cu toții că soarele este cea mai mare sursă de vitamina D. Așadar, când te trezești dimineața dă perdeaua la o parte și lasă razele soarelui să intre în camera ta. Astfel, organismul va absorbi vitamina D. Această vitamină este necesară pentru stabilitatea emoțională, îndeplinirea funcțiilor organelor și îmbunătățirea stării de dispoziție. Soarele este cel care te ajută să ai mai multă energie și să obții motivație.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Adauga un comentariu

*