Cum ne ingrijim corect tenul iarna

Pentru a te bucura de un ten luminos, frumos, sănătos trebuie să știi câteva trucuri peste este indicat să nu treci niciodată. Primul aspect este că întotdeauna oricât de obosit ai fi trebuie să îți cureți tenul, atât dimineața cât și seara.

Hidratarea, cheia tenului frumos

Ține minte 3 acțiuni ce îți garantează frumusețea tenului și peste ani. Curăță, hidratează, hrănește.

După ce ai curățat tenul cu produse speciale în funcție de tipul de ten, trebuie să îi oferi o hidratarea constantă și consistentă.Astfel că sunt indicate serumurile hidratante dar și cremele care să îți asigure un conținut suficient de apă în țesuturi.

Chiar dacă vremea se răcește tot este necesar să te hidratezi și să bei apă. Mai ales că vântul, lipsa de umiditate și gerul îți vor usca pielea și mai mult.

Nu uita să-ți exfoliezi tenul!

Prin exfoliere ajuți la îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul pielii. În felul acesta îi vei oferi tenului tău o strălucire aparte. La nivelul feței se recomandă o exfoliere blândă de 2 ori pe săptămână.

Exfolierea poți să o faci pe tot corpul, și astfel te vei bucura de o piele fină și catifelată din cap până în picioare.

Apelează la tratamente faciale regeneratoare

Astfel de tratamente se fac în incinta saloanelor și sunt ideale pentru orice moment al anului.

Uscarea tenului iarna și prezența celulelor moarte de la suprafața tenului vor bloca porii, favorizând în felul acesta apariția acneei dar și a erupților cutanate.

Acasă poți să apelezi la tot felul de măști hidratante care să te ajute să menții un nivel optim de hidratare.

Profită de pliculețe cu ceai! Plantele au un rol puternic antioxidant care te vor ajuta să combați apariția ridurilor și cearcănele.

După ce ai folosit pliculețele pentru a-ți prepara ceaiul, pune pliculețele la congelator câteva minute și apoi aplică-le la nivelul ochilor.

Seara nu uita să folosești creme și serumuri create special pentru zona ochilor, ideal ar fi ca acestea să conțină vitaminele K, A, C, E, și extracte de ginko biloba și aloe vera.

Măștile cu ingrediente naturale sunt o soluție bună și sănătoasă pentru ten, mai ales dacă sunt preparate cu miere, suc de portocale, iaurt sau scorțișoară.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*