Sancţiuni aplicate de poliţişti pentru transport de material lemnos fără documente

La data de 16 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Filipeşti, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Neamţ,cu ocazia controalelor efectuate în vederea combaterii şi prevenirii furtului de material lemnos din fondurile forestiere, au procedat la oprirea în trafic a unui atelaj hipo condus de un bărbat de 56 ani, din localitate.

Din verificările poliţiştilor a rezultat că în atelajul hipo se afla cantitatea de 1,10 m.c. material lemnos de esenţă plop, fără documentele legale de transport.

În cauză s-a luat măsura indisponibilizării transportului, materialul lemnos fiind predat Ocolului Silvic Roman, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional.

Cu aceeaşi ocazie, pe DN 2-E85 au fost identificate două atelaje hipo conduse de un bărbat de 40 de ani şi altul de 50 de ani, ambii din comuna Filipesti care transportau material lemnos fără documente legale.

Cantitatea de 1 m.c material lemnos fiecare, specia plop a fost predat Ocolului Silvic Roman, iar bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional.

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii din Moineşti au depistat în flagrant, pe strada George Coşbuc, un bărbat de 44 de ani, din comuna Măgireşti, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,10 mc lemn de foc, specia fag, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Moineşti, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional.

Potrivit prevederilor Legii 171/2010, constituie contravenţii silvice şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei până la 5.000 lei şi confiscarea materialelor lemnoase, expedierea sau transportul materialelor lemnoase fără provenienţă legală, transportul materialelor lemnoase fără avizele de însoţire ori fără documentele comunitare echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare.

Adauga un comentariu

*