Știi care sunt beneficiile apei cu ananas?

Unul dintre cele mai populare fructe, ananasul, este și o sursă excelentă de vitamina C și bromelină care n-ar trebui să-ți lipsească din alimentație în această perioadă.

Dacă până nu de mult se vorbea despre cât de sănătoasă este apa cu lămâie sau cu castravete,  să știi că nici apa cu ananas nu ar trebui ocolită.

Ananasul poți să îl consumi așa simplu ca și fruct, în smoothie-uri, sucuri, în salată de fructe, însă trebuie să eviți cu orice preț să consumi anansul de la conservă deoarece în felul acesta vei ingera o cantitate mult mai mare de zaharuri și conservanți.

Trebuie precizat că principala sa substanță activă este bromelina, aceasta având rolul de a reduce inflamația prezentă în organism și care poate fi asociată cu anumite afecțiuni printre care și cancerul.

Aliatul siluetei tale

Ananasul se bucură de un efect diuretic bun care ajută la eliminarea surplusului de apă din organism, în felul acesta accelerând metabolismul și eliminând toxinele. Consumul periodic de ananas te va ajuta să te menții în formă și efectele sale se vor vedea și în aspectul tenului.

Potrivit site-ului organichealthcorner.com, dacă alegi să consumi apa cu ananas vei ține la distanță paraziții intestinali, iar pentru asta trebuie să o consumi cel puțin 3 zile la rând.

Cantitatea de potasiu ce se regăsește în ananas este benefică pentru a realiza un echilibru electrolitic în organism, astfel încât să reducă senzația de oboseală și să îți furnizeze o doză bună de energie.

Un bun digestiv

Tocmai bromelina este substanța care îi oferă acest efect ce stimulează digestia, ajutând la digerarea poteinelor și a grăsimilor, astfel că după o masă copioasă un pahar de apă cu câteva bucăți de ananas va face minuni. Nu ne crede pe cuvânt, convinge-te singur.

Pe lângă conținutul d ebromelină, regăsim și un bun conținut de iod extrem de benefic mai ales pentru buna funcționare a glandei tiroide.

Enzimele și antioxidanții pe care ți-i pune la dispoziție ananasul te vor feri și de acțiunea radicalilor liberi și vor contribui la detoxifierea organismului.

Beneficiile consumului de bromelină

Specialiștii afirmă despre această substanță că este extrem de eficientă în combaterea  dezvoltării celulelor canceroase, în plus în ananas se regăsește și o doză bună de calciu care contribuie la menținerea danturii și a gingiilor sănătoase.

Și pentru ca mixul fructului perfect să fie complet, regăsim și o doză extraordinară de betacaroten, recunoscut mai ales pentru efectele sale benefice asupra vederii.

Pentru a te bucura de efectele minunate ale apei cu ananas ai nevoie de un litru de apă în care să adaugi un ananas mediu și o mână de frunze de mentă. Amestecă-le într-un borcan și lasă la frigider pentru cel puțin 4-5 ore, apoi bea un pahar pe stomacul gol dimineața și între mese.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*