GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI, DESTRUCTURATĂ

700.000 de pachete de ţigarete confiscate în urma a 56 de percheziții efectuate în județele Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa și în municipiul Bucureşti, de polițiștii de combatere a criminalității organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

La data de 26 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S. T. Bacău, au efectuat 56 de percheziții domiciliare în județele Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa și în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea a trei grupări infracționale specializate în contrabandă cu țigarete.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, S.I.A.S- I.G.P.R. cu suportul serviciilor din ţară, reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, Iaşi şi Biroul Vamal Bacău, precum și polițiști de combatere a criminalității organizate din judeţele Braşov, Covasna, Galaţi, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa și municipiul Bucureşti.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile a 39 de suspecţi, au fost ridicate 700.000 de pachete de țigarete de contrabandă.

Din cercetări a rezultat că membrii celor trei grupări infracţionale organizate ar fi acţionat coordonat pe raza judeţelor menţionate, prin colectarea, preluarea, deţinerea, transportul, predarea, depozitarea şi comercializarea de ţigarete introduse în mod ilicit pe teritoriul vamal al României.

În urma administrării probatoriului, 7 membri ai grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar alţi 12 sunt cercetaţi sub control judiciar.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Adauga un comentariu

*