Top 20 culori pentru toamnă 2017, conform Institutului Pantone

O dată la şase luni, Institutul Pantone evaluează culorile predominante pe podiumurile de la Fashion Week, iar apoi alcătuiesc o listă de favorite pentru sezonul în cauză.

Circuitul Fashion Month (New York – Londra – Milano – Paris) tocmai s-a încheiat, iar Pantone a făcut publică lista celor mai populare 20 de nuanţe pentru toamnă 2017, aşa că, pentru a fi ahead of trends, poţi începe de pe acum să le incluzi în garderobă.

Grenadine

Grenadine, un roşu aprins şi mat (gândeşte-te la nuanţa roşiilor coapte) este unul dintre front runnerspentru culoarea anului următor (eu una sper să le bată pe celelalte şi să devină nuanţa anului 2018, căci îmi place enorm!). Deja face valuri în colecţiile pentru toamnă – look-urile roşii din cap până în picioare au putut fi zărite pe podiumurile de la Max Mara, Fendi, sau Brock Collection (foto sus).

Tawny Port

Tawny Port, un vişiniu prăfuit care aminteşte de nuanţă vinului de Porto, e nuanţa perfectă pentru toamnă – elegantă şi melancolică, fără să fie prea sobră. Deja am observat nuanţe similare pe podiumurile Public School, Emilia Wickstead şi Altuzarra.

Altuzarra, Public School, Anna Sui

Ballet Slipper

Ballet Slipper, după cum îi spune şi numele, aduce aminte de nuanţa suavă de roz a poantelor de balet. Deşi e un ton primăvăratic, mi se pare perfect pentru toamnă, tocmai pentru că se transformă într-un accent neaşteptat de pastel.

Proenza Schouler, Carolina Herrera, Miu Miu

Butterum

Dacă iei drept indiciu numele, Butterum ar fi un mix dintre unt şi rom… mai exact, nuanţa de maro a romului îndulcită cu puţin galben pal, din care rezultă acest bej cald, care e fix tonul neutru ideal, ce se potriveşte cu absolut orice altă culoare!

Marc Jacobs, Stella McCartney, Michael Kors

Navy Peony

Navy Peony e un ton subtil de bleumarin, care parcă evocă o uşoară melancolie. L-am observat şi în prezentarea Dior, la Balenciaga sau la Jil Sander, în colecţiile pentru toamnă 2017.

Christian Dior, Balenciaga, Jil Sander

Neutral Grey

Numele spune deja totul – un gri neutru care evocă eleganţă atemporală. Uite cât de bine arată pe podiumurile Blumarine, Calvin Klein sau Thom Browne, în diverse registre stilistice!

Blumarine, Calvin Klein, Thom Browne

Shaded Spruce

Shaded Spruce e un turcoaz romantic, şi, după cum poţi vedea, şi-a făcut deja locul în colecţiile Issey Miyake, Brandon Maxwell sau Carolina Herrera.

Brandon Maxwell, Carolina Herrera, Issey Miyake

Golden Lime

Golden Lime e un hibrid între galben şi verde, rezultatul fiind un verzui fresh, pe care l-am întâlnit şi pe podium în diverse variaţii de ton – neon în colecţia Rihannei – Genry X PUMA, verde bijuterie la Hellessy, sau verde gălbui la Tory Burch.

Tory Burch, Fenty X PUMA, Hellessy

Marina

După cum îţi spune indiciul din nume, este vorba despre o nuanţă marină de albastru. După cum poţi observa, arată senzaţional în prezentările Pucci, Roksanda sau Miu Miu.

Emilio Pucci, Roksanda, Miu Miu

Autumn Maple

Un oranj care aduce aminte de nuanţa dovlecilor copţi, Autumn Maple e un staple al sezonului de toamnă. Chiar dacă în general oranjul este uşor dificil de purtat, ai dovada de la Pucci, Bottega Veneta sau Ferragamo că arată chiar foarte bine!

Emilio Pucci, Bottega Veneta, Salvatore Ferragamo

Flame Scarlet

Spre deosebire de Grenadine, care a deschis lista, Flame Scarlet este un roşu pur, ultra-aprins. L-am remarcat deja pe podiumurile Emilia Wickstead, Ports 1961 sau Max Mara!

Emilia Wickstead, Ports 1961, Max Mara

Primrose Pink

Asemănător cu Ballet Slipper, Primrose Pink diferă prin faptul că este un ton uşor mai rece de roz pal. Dacă vrei să îl încerci încă de pe acum, inspiră-te din colecţiile Oscar de la Renta, Each X Other sau Gucci.

Oscar de la Renta, Each X Other, Gucci

Toast

Toast e un bej camel cald şi discret. L-am remarcat deja la The Row, Michael Kors sau Ralph Lauren.

The Row, Ralph Lauren, Michael Kors

Blue Bell

Un bleu aerat şi diafan, Blue Bell e, la fel ca şi ballet Slipper, o nuanţă pastelată care e asociată mai degrabă cu primăvara, dar care va face un statement puternic dacă va fi purtat în sezonul de toamnă.

Ermanno Scervino, Jenny Packham, Temperley London

Royal Lilac

Am văzut diverse variaţii ale nuanţei regale de mov liliac pe podiumurile prezentărilor pentru toamnă, fie în versiuni jewel (precum la Atsushi Nakashima sau J.W. Anderson), fie în variante mate (precum la Roland Mouret).

Atsushi Nakashima, Roland Mouret, J.W. Anderson

Otter

Otter e un hibrid între maro şi kaki, iar vibe-ul pe care îl da este unul urban/utilitar foarte chic şi actual.

David Koma, Eudon Choi, Simone Rocha

Copper Tan

O nuanţă caldă care aminteşte de cupru, Copper Tan a ajuns şi pe podiumuri, la Osman, Emilio Pucci sau Mulberry.

Osman, Emilio Pucci, Mulberry

Lemon Curry

Erdem, Lacoste, Erin Fetherston au avut în colecţiile pentru toamnă 2017 această nuanţă super simpatică de galben verzui.

Erdem, Lacoste, Erin Fetherston

Golden Olive

Olivul cu aer fresh e pe lista mea de preferate dintre nuanţele pentru toamnă. L-am remarcat şi pe podiumuri la Eudon Choi, Simone Rocha şi David Koma.

David Korma, Eudon Choi, Simone Rocha

Eudon Choi, Simone Rocha David Koma

Sursa: www.alistmagazine.ro

Adauga un comentariu

*