Cum îți protejezi tenul toamna

Toamna este deja instalată. Vântul suflă, temperaturile scad, este deci timpul să avem mai multă grijă de tenul nostru. În această perioadă esențială este o hidratare corectă a pielii. Iată cum îți protejezi tenul toamna.

Expunerea la soarele din timpul verii ne-a colorat frumos tenul , dar l-a și deshidratat. Au apărul zone înroșite sau zone uscate care ”trag”. Va fi mai dificil ca acest tip de piele să facă față cu bine frigului care se apropie. Soluția este hidratarea. Iată câteva metode naturale pe care să le pui în practică.

  • după dușul de dimineață e musai să-ți hidratezi tenul, pentru a evita neplăcerile din timpul zilei. Prepară-ți singură un ser amestecând 3 linguri de ulei esențial de geranium (regenerator, calmant și purifiant), 10 picături de ulei esențial de lavandă (echilibrant, dezinfectant și curățitor). Amestecă-le într-o sticluță de culoare închisă și păstrează-l la adăpost de lumină și umiditate. Pune câteva picături în podul palmei înainte de a-l aplica pe față prin tapotări ușoare.
  • pentru o piele sensibilă cu imperfecțiuni sau tenul gras, alege uleiul de sâmburi de struguri, în locul celui de migdale dulci. Primul nu este deloc gras și hrănește pielea, prevenind îmbătrânirea cutanată.

Cum îți protejezi tenul toamna. Mască hidratantă pentru ten

O dată pe săptămână, hidratează-ți tenul cu o mască naturală. Iată o formulă simplă și ușor de preparat: pune într-un bol o banană tăiată felii, miezul de la o jumătate de avocado (bine copt), ½ linguriță de miere, două linguri de ulei de măsline. Amestecă-le și pune compoziția la frigider pentru 15 minute. În acest timp curăță bine tenul cu apă călduță (pentru a deschide porii și a-ți pregăti pielea pentru tratament). Întinde masca pe față și stai întinsă 15 minute. Poți aplica două pliculețe de ceai infuzat pentru a elimina cearcănele. Pregătește ceaiul de seară și ține pliculețele la frigider. Clătește masca cu apă călduță. Masca rămasă se aruncă, nu se refolosește!

Aplică un gomaj blând tenului

Zilnic, celulele pielii mor și se regenerează. Zilnic, pielea tenului este expusă la vânt, frig, căldură, poluare. Pentru a curăți pielea în profunzime și a elimina celulele moarte este important să faci săptămânal un gomaj. Ai nevoie de: ulei esențial de jojoba, dacă ai tenul gras, de avocado dacă e sensibil și de argan dacă e uscat, de miere și de zahăr. Într-un bol amestecă o linguriță de miere cu uleiul potritiv și încorporează totul ușor până obții o textură mai subțire. Adaugă două linguri de zahăr fin. Întinde amestecul pe față, prin mișcări circulare ușoare cu scopul de a curăța pielea fără să o agresezi. Apoi clătește și nu uita să-ți hidratezi tenul.

Sursa: www.libertatea.ro

Adauga un comentariu

*