Infracţiuni de braconaj piscicol constatate de jandarmi

În data de 21.09 a.c, în jurul orei 18.30, jandarmii din cadrul unui echipaj de ordine şi siguranţă publică din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău, în timp ce executau o acţiune ce viza prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, au surprins în flagrant, pe râul Trotuș, în zona oraşului Comăneşti, două persoane care pescuiau cu ajutorul unor unelte interzise de lege (vârşe).

Persoanele au fost interceptate şi identificate, constatându-se că este vorba despre  Dan A. de 45 de ani şi Costel V. de 45 ani din oraşul Comăneşti, care foloseau la pescuit două vârşe, unelte a căror deţinere şi folosire sunt interzise.  Asupra acestora s-a găsit şi cantitatea de nouă kilograme de peşte viu , diferite specii .

În cauză jandarmii au întocmit pe numele făptuitorilor dosare cu acte de constatare sub aspectul comiterii unor fapte susceptibile infracţiunilor de deţinere fără documente legale a peştelui  precum şi deţinere sau folosire la pescuit, de către persoane neautorizate, a unor unelte interzise de lege, infracţiuni prevăzute de O.U.G 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.   

Dosarul a fost înaintat organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.  Peştele a fost redat de către jandarmi mediului natural.

Adauga un comentariu

*