Exerciții care te vor scăpa de stres imediat

Viața poate fi uneori un mix de sentimente ce pot să te ducă într-o anumită direcție. Învață să te relaxezi, să te detașezi cu două exerciții simple.

Nu doar odată te-ai confruntat cu momente de furie, ură, frică, resentimente, tensiune sau oboseală.

Viața cotidiană stresată și agitată fără doar și poate că și-a pus și asupra ta amprenta și asupra trăirilor de la sfârșit de zi.

Marea majoritate a specialiștilor sunt de părere că este foarte greu să poți să lupți împotriva sentimentelor de unul singur.

Astfel că îți prezentăm o modalitate prin care să poți să te detașezi de toate emoțiile negative din jurul tău.

Ce sunt exercițiile aikido
Sunt exerciții ideale pentru mobilitate, dar și pentru stimularea creierului. Acest tip de mișcare are o semnificație deosebită: indiferent de obstacole, este obligatoriu să te ridici de fiecare dată și să o iei de la capăt.

Poate fi practicat la orice vârstă și este extrem de benefic pentru a dezvolta noi abilități precum scrisul cu mâna stângă în cazul dreptacilor.

Emoțiile tale au o foarte mare putere asupra ta, motiv pentru care să înveți să le controlezi va aduce foarte multe schimbări benefice în viața ta.
Autocontrolul emoțiilor tale poartă denumirea de „aikido”.

Exercițiu de făcut seara înainte de culcare
Prin acest exercițiu vei învăța să deții controlul asupra emoțiilor tale.
Astfel, trebuie să te așezi în mijlocul camerei stând în picioare și încercând preț de câteva minute să încordezi toate grupele musculare odată.

Menține această încordare câteva minute bune, cât de mult poți și apoi relaxează-te la maxim pentru alte câteva minute.

Este important să faci această manevră de 3-4 ori după care te poți pune liniștit în pat.

Dimineață vei observa cum te vei trezi mai liniștit, mai relaxat, vioi și vei avea energie pe tot parcursul zilei.

Cu cât vei repeta mai des acest exercițiu cu atât mai util și mai mult vei reuși să te detașezi de emoțiile negative și de gândurile distructive.

Ca să amplifici puterea acestui exercițiu, după ce te-ai băgat în pat fă un mic artificiu de imaginație și lasă mintea ta să te poarte pe un nor.

Meditează câteva minute la o situație fericită pentru tine. Emoțiile pozitive vor aduce doar lucruri bune în viața ta.
Cu cât te concentrezi mai mult pe emoțiile tale pozitive înainte de culcare și îți imaginezi lucruri mai frumoase cu atât mai ușor va fi a doua zi.

Exercițiu de stăpânire a fricii
Frica se poate transforma în iubire dacă te focusezi pe ea.
Tot ce trebuie să faci este să te așezi în mijlocul camerei tale în poziția lotus și să asezi mâinile în fața având palmele în sus.

Închide ochii, concentrează-te pe respirație, inspiră pe nas și expiră lent pe gură. Menține această poziție 30 de minute. Golește-ți mintea de orice fel de gând, concentrează-te doar pe respirație. Făcând zilnic acest exercițiu într-un maxim de o lună de zile vei avea o mentalitate mult mai pozitivă și vei fi mult mai activ.

Alege să îți schimbi viața în bine, prețuiește momentele de liniște și menține liniștea sufletească în sufletul și în viața ta.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*