Beneficiile consumului de prune

Fructele sunt o adevărată sursă de energie și sănătate. Astfel că, prunele sunt bogate în nutrimenți esențiali ce au grijă ca organismul tău să funcționeze corespunzător.

Atât timp cât alegi să consumi conștient alimentele din fiecare zi, te vei putea bucura de beneficiile acestora.

O problemă din ce în ce mai des întâlnită în vremurile noastre, constipația, poate avea efecte devastatoare asupra sănătății tale, astfel că un consum regulat de prune va ajuta substanțial la reglarea tranzitului intestinal.

Sunt o sursă excelentă de fibre dietetice atât solubile cât și insolubile, având capacitatea de a accelera metabolismul, stimulând totodată arderea grăsimilor. Deci, pot fi aliatul siluetei tale.

Prunele, scad colesterolul
În acest caz, al colesterolului crescut este indicat să se consume prunele uscate, deshidratate, deoarece acestea se pare că au capacitatea de a crește valoarea colesterolului bun.
O mână de prune uscate dimineața pe stomacul gol cu 30 de minute înainte de a lua micul dejun.

Sursă importantă de vitamina C
Gustul lor puțin acrișor se datorează conținutului de vitamina C, care îi oferă un puternic efect antioxidant, ce ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, să protejeze neuronii mai ales de stresul oxidativ.

Nici imunitatea nu este ocolită de acțiunea benefică a consumului de prune.

Practic, conform specialiștilor de la Universitatea din Liverpool, prunele au un efect anti-hiperglicemic, adică ajută la ținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge nu doar a colesterolului.

Pulpa lor reduce glicemia, fiind un remediu benefic pentru diabetici mai ales că au capacitatea de a stimula sensibilitatea organismului la insulină.

Au grijă de oasele tale
Acidul cafeic pe care îl regăsim în prune ajută la menținerea oaselor sănătoase, în rândul femeilor, ferindu-le de efectele nelăcute de la menopauză.

Mai mult de atât prunele se bucură de un aport semnificativ de potasiu care la rândul său îmbunătățește densitatea osoasă.

Ai toate motivele bune din lume să consumi prune cât de des poți. Efectul lor anxiolitic se datorează acidului clorogenic pe care îl conțin din plin și care va ține la distanță anxietatea, stresul și oboseala.

Tocmai cantitatea sa mare de antioxidanți i-a făcut pe specialiști să afirme faptul că un consum de prune regulat va ține celulele canceroase la distanță mai ales pe cele ce pot afecta ficatul sau sânii, combate contracțiiile musculare și ajută organismul să aibă un echilibru electrolitic în permanență.

O sursă importantă de vitamina K, vitamină cu rol esențial în procesul de coagulare a sângelui.
Contraindicațiile consumului de prune
În cazul în care suferi de afecțiuni renale sau ale vezicii biliare ar fi bine să eviți consumul de prune deoarece oxalații pe care îi conține se pot cristaliza și depune la nivelul acestor organe provocând ulterior anumite afecțiuni.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*