Coenzima Q10, capsula cu energie și vitalitate

Coenzima Q10 este o substanță liposolubilă prezentă în mod natural în organism, în special în mitocondrii, care este implicată în toate procesele biochimice care presupun producerea de energie la nivel celular (ATP). Cu alte cuvinte, fiecare bătaie a inimii, fiecare contracție a mușchilor sau fiecare semnal transmis de neuroni utilizează această coenzimă.

Ce este Coenzima Q10?

Din nefericire, concentratia coenzimei Q10  scade odata cu inaintarea in varsta. Astfel ca dupa varsta de douăzeci de ani aceasta intra in declin si este nevoie de un aport suplimentar pentru functionarea optima a organismului uman. Coenzima Q10 poate fi asimiliata din diverse alimente precum carne de vita, macrou, sardine, sapanac, conopida sau din suplimente alimentare de calitate superioara.

De ce este indicat un aport suplimentar de Coenzima Q 10?

Printre multiplele sale beneficii, ubiquinol -ul  (forma de coenzima Q10 cu biodisponibilitate superioara)  are si  rolul de a incetini deteriorarea celulara produsa de stresul oxidativ, care conduce la imbatranirea prematura a celulelor si implicit a organismului. Datorită proprietăţilor sale puternic antioxidante neutralizeaza radicalii liberi si creste durata si calitatea vietii.

Administrarea statinelor – tratament specific impotriva colesterolului- inhiba cu pana la 40% productia organismului de coenzima Q10. Aportul suplimentar de coenzima Q10 reduce din efectele adverse administrarii acestor tratamente.

De ajutor in afectiunile cardiace

Coenzima Q10 este benefica in profilaxia si tratamentul afectiunilor cardio – vasculare: cardio-miopatie ischemica,  insuficienta cardiaca si  prolaps de valva mitrala.

De asemenea, unele studii au relevat ca aceasta substanta impiedica formarea de cheaguri de sange, scade tensiunea arteriala, tine sub control aritmia si reduce simptomele circulatiei deficitare a extremitatilor.

Beneficii:

•    Ubiquinol – Coenzima Q10 este o componenta esentiala in producerea de energie vitala necesara la nivel cerebral, cardiac, muscular si hepatic (organe mari consumatoare de energie).
•    Contribuie la mentinerea valorilor normale ale tensiunii arteriale, ale colesterolului si glicemiei.
•    Important in  buna functionare a muschiului cardiac si a intregului sistem cardiovascular.
•    Creste imunitatea.
•    Reduce starea de oboseala, creste resursele energetice ale organismului si mentine un tonus general ridicat.
•    Puternic antioxidant, actioneaza impotriva efectelor  radicalilor liberi la nivelul intregului organism si intarzie procesele naturale ale imbatranirii.
•    Combate starile depresive si contribuie la mentinerea sanatatii mentale.
•    Previne aparitia paradontozei si afectiunilor gingivale.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*