Terapia cu aerosoli sporește imunitatea și previne inflamațiile

Acum este momentul să profiți din plin de beneficiile naturii, mai ales de acțiunea terapeutică a mării și a tratamentelor cu aerosili marini.

Nimic nu se compară cu o vacanță petrecută la malul mării. Remediul perfect pentru zilele caniculare, o baie în mare și un tratament cu aerosoli marini.

Aerosolii, particule microscopice,obținute prin combinarea unui mediu gazos cu o substanță solidă sau cu una lichidă.

Aceștia sunt recomandați mai ales în afecțiunile pulmonare precum traheite, bronșite, bronșiolite, afecțiuni ORL dintre care amintim sinuzitele, rinofaringitele, laringitele sau amigdalitele.

Tipuri de aerosoli
Aerosolii naturali pe care îi poți găsi în natură, în saline, în păduri sau chiar la malul mării sunt una dintre cele mai bune variante pentru a avea grijă de sănătatea ta. La aceștia se adaugă și aerosolii artrificiali care sunt realizați cu ajutorul unor dispozitive speciale.
Este necesar de precizat faptul că aerosolii marini conțin în mod natural clorură de sodiu, iod, brom, magneziu înclusiv calciu.

Efectele terapeutice ale mării
În cazul aerosolilor artificiali se recomandă urmarea unui tratament al lor în combinație cu diferite medicamente, care să fie ingerate prin intermediul căilor respiratorii. În felul acesta ei pot avea efect antibacterian, bronhodilatator, antiinflamator și chiar vasoconstrictor. Aerosolii marini sunt recomandați mai ales pentru a întări imunitatea și pentru a tonifia întregul aparat respirator.
O cură marină de cel puțin 10 zile va stimula organismul tău să elibereze cortizolul, hormonul responsabil să contracareze inflamațiile de la nivelul mucoaselor și a bronhiilor. În felul aceasta mucoasele se regenerează iar organismul va păstra un nivel crescut de cortizon care va lupta împotriva diferitelor afecțiuni. Un alt beneficiu al tratamentului cu aerosoli marini este acela că ajută considerabil la fluidizarea secrețiilor organismului, ajută la armonizarea proceselor cerebrale, reduce stresul din organism.
Plimbările pe malul mării mai ales dimineața când încă nu este soarele foarte puternic sunt ideale pentru persoanele care se confruntă cu probleme respiratorii mai ales pentru astmatici.

Cum se face cura completă
Această terapie a aerosolilor marini se poate face în orice perioadă a anului. Indicat ar fi să o faci dimineața sau seara după ce a asfințit soarele. Pentru ca efectele să fie vizibile și de durată este nevoie de o perioadă de tratament cuprinsă între 10-20 de zile, o dată pe an.

Alege zonele unde există diguri de care să se spargă valurile și plimbă-te în zona respectivă 30 de minute. Fă câteva exerciții de respirație, în acre să inspiri adânc pe nas și să expiri apoi lent pe gură. După sejurul de la mare nu te întoarce imediat în agitația urbană, alege să petreci câteva zile la munte, într-o zonă cât mai liniștită și oxigenată, departe de poluarea orașelor. În felul aceasta organismul va avea parte de condiții optime pentru a prelungi tratamentul benefic de la malul mării.

Contraindicații
În cazul în care te confrunți cu afecțiuni precum cardiopatia ischemică, cancer, tuberculoză sau ai suferit recent un accident vascular cerebral este bine să eviți aerosolii marin.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*