Cum să prepari o băutură sănătoasă și răcoroasă

Căldura poate fi periculoasă dacă nu știi cum să te ferești de ea. Temperaturile crescute sunt momentul ideal să profiți de fructele de sezon pentru a te hidrata corespunzător.

Vremea devinde din ce în ce mai caldă, iar organismul face față cu greu gradelor din termometre.
Indicat ar fi să îți iei niște măsuri de siguranță și să ai la îndemână o sticlă cu apă și un fruct răcoritor.

O atenție deosebită trebuie să acorzi și hainelor pe care le porți în această perioadă. Încearcă să eviți pe cât posibil culorile închise și hainele strâmte.

Pepenele, vedeta sezonului
Un fruct ce nu mai are nevoie de nici o prezentare. Zemos, plin de nutrimenți, hidratant și revigorant, este fructul vedetă a verilor toride.

Poți alege să îl consumi ca atare sau să îl transformi într-o băutură răcoroasă și ușor de preparat chiar la tine în bucătărie.

Granita, un desert originar din Italia, are la bază două componente ideale de a fi consumate în această perioadă și anume sucul de fructe și gheața.

Pe lângă faptul că pepenele are un gust dulce și bun este și foarte zemos, aspect important în alegerea lui pentru a face o delicioasă granită.

O variantă mult mai sănătoasă decât sucurile din comerț, pentru prepararea ei ai nevoie de 4 căni de bucăți de pepene roșu, zeama de la un lime și două linguri de miere. Opțional poți să adaugi și câteva frunze de mentă proaspătă.

Cum se prepară granita
Pune în blender sucul de lime, bucățile de pepene și mierea. Mixează până obții o pastă.

Amestecul obținut trebuie pus apoi într-o tavă de cuptor cu diametrul de 20/30 cm și să-l dai la congelator o oră.

La final, scoți tava, spargi gheața obținută cu ajutorul unei furculițe. O lași la congelator așa pisată încă o oră. Repetă procedura de 4 ori. În total, granita trebuie să stea la congelator 4 ore.

Dacă vrei să mergi pe o variantă mai ușoară, după ce obții sucul la blender, îl torni în pahare, apoi adaugi cuburi de gheață și frunze de mentă măruțite.
Poți să încerci să răstorni amestecul din blender în dispozitivul de făcut cuburi de gheață, după ce s-au format cuburile, le mai treci odată prin blender pentru a mărunți gheța. Umpli un pahar cu granita astfel obținută, decorezi cu o felie de lime și mentă proaspătă măcinată.
Pentru un plus de hidratare, poți să adaugi și un sfert de pahar de apă minerală.

Știai că…

…pepenele roșu este un excelent rehidratant, mai ales pentru că el conține 92% apă și este plin de electroliți?
…pepenele roșu reduce durerea musculară și previne apariția cârceilor?
…o felie de pepene roșu poate înlocui un pahar de suc?
…vitamina C este unul din punctele forte a pepenelui roșu?

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*