Semnificatiile zilei de 27 iunie

Astazi este Ziua Mondiala a Pescuitului, instituita in 1984, cu ocazia Conferintei Internationale pentru Reglementarea si Dezvoltarea Pescuitului, desfasurata la Roma. Este unul dintre cele mai raspandite hobbyuri, in randul ambelor sexe.

Cu aceasta ocazie sunt organizate concursuri de pescuit si diverse seminare, evenimente la care participa din ce in ce mai multe femei. Pescuitul este, de asemenea, o activitate profitabila pentru economia unei tari. Fondul European pentru Pescuit, un fond special al Comunitatii Europene, finanteaza industria pescuitului si urmareste stoparea braconajului dar si adaptarea la schimbarile permanente ale naturii.

In 1943 este inaugurat, in Cismigiu, ansamblul de statui „Rondul Roma”, reprezentand busturile unor scriitori de seama ai literaturii române.

In 1954 se inaugureaza prima centrala nucleara la Obninsk, in apropiere de Moscova, Uniunea Sovietica.

In 1967 este instalat primul bancomat din lume in Enfield, Londra.

In 1921 se naste Temistocle Popa, compozitor român; in 1926, Nicolae Simionescu – medic român, membru al Academiei Române; in 1936, Cristian Petru Balan – prozator, poet si dramaturg român, iar in 1951, Corneliu Ion – tragator român de tir, dublu laureat olimpic.

In 1574 moare Giorgio Vasari, pictor, architect si istoric de arta italian; in 1793, Johann August Ephraim Goeze – zoolog german; in 1931, Sophie Germain – matematiciana franceza, iar in 2016, Bud Spencer – actor si fost inotator olimpic italian.

Adauga un comentariu

*