Legumele care îţi accelerează metabolismul

Legumele verzi sunt extraordinare atât pentru starea ta generală de sănătate, cât şi pentru siluetă. Acestea conţin antioxidanţi, vitamine, minerale şi alte substante benefice pentru organism. Nutriţioniştii le recomandă tot timpul în diete, deoarece au efect detoxifiant şi contribuie la topirea stratului de grăsime. Dieta cu legume verzi îţi îmbunătăţeşte digestia şi accelerează metabolismul în favoarea pierderii în greutate.

Regula principală a acestei diete – consumă cât de multe legume şi fructe pentru a-ţi accelera metabolismul. Această dietă este perfectă pentru persoanele care iubesc fructele, legumele şi cerealele integrale. Dacă ţi se pare dificil să consumi legume verzi şi la masa de prânz şi la cea de seară încearcă să faci o supă!

legume-verziLegume permise:

  • castravete
  • sparanghel
  • ţelină
  • rucola
  • kale (varză creaţă)
  • ardei verde
  • fasole verde
  • broccoli
  • praz
  • mazăre
  • gulie
  • varză
  • morcovi
  • ridichi
  • andive
  • salată verde
  • conopidă
  • spanac
  • ştevie
  • leurdă
  • plante aromatice (pătrunjel, mărar, busuioc, cimbru, oregano)

Mănâncă legumele doar crude, fierte, preparate la aburi şi sub formă de suc.

Pe lângă faptul că te ajută să arzi grăsimile, Diete Verde contribuie şi la curăţarea organismului de toxine. Ingredientele din această grupă au cea mai scăzută valoare energetică, dar îţi conferă senzaţia de saţietate fără kilograme în plus.

Poţi consuma cât de multe legume verzi vrei şi nu trebuie să fii atentă la mărimea porţiilor. Mai mult, nutriţioniştii chiar recomandă o porţie dublă atât timp cât stai departe de pâine, paste şi alte alimente bogate în calorii. Cel mai important este să te concentrezi pe legumele cu frunze verzi, care au cele mai multe propietăţi nutritive.

După numai câteva zile ţi se va îmbunătăţi digestia, funcţiile ficatului şi te vei simţi plină de energie.

Dacă te decizi să urmezi această dietă, va trebui să ai la îndemână aceste ingrediente tot timpul. Foloseşte aceste ingredient la cât mai multe dintre mesele tale: salată, spanac, broccoli, kale (varză creaţă), castraveţi, fasole verde, mazăre, ardei verzi, mere verzi şi plante aromate proaspete (pătrunjel, mărar, coriandru, oregano, busuioc)

Este recomandat să urmezi această dietă numai timp de trei zile. O poţi repeta la anumite interval de timp.

Prima zi

Mic dejun: o bucată de pâine integral, un ou fiert, un castravete
Gustare: un iaurt
Prânz: cartofi la cuptor şi salată de spanac
Gustare: salată verde cu ulei de măsline, suc de lămâie şi brânză
Cină: Pui sau curcan la grătar cu salată de rucola şi rodie

A doua zi

Mic dejun: fulgi de ovăz cu banana şi lapte de migdale
Gustare: 1 măr verde şi un morcov
Prânz: somon sau păstrăv la grătar şi broccoli fiert
Gustare: o felie de pâine integrală, cremă de brânză şi ardei verde
Cină: fasole verde, cartofi fierţi şi piept de pui la grătar

A treia zi

Mic dejun: smoothie verde (ţelină apio, spanac, măr verde, castravete)
Gustare: un iaurt
Prânz: salată de paste cu roşii cherry, spanac şi tofu
Gustare: o felie de pâine integrală, brânză de capră şi avocado
Cină: piept de pui la grătar, salată de castraveţi cu iaurt şi mărar

Pentru pregătirea mâncărurilor nu folosi niciun pic de grăsime (sutn exceluse dressingul de smântână, maioneza sau untul), ci apelează la plante aromatice proaspete.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*