Pui cu vin rosu si struguri

media-147212906387435000Prin conventie, vinul alb merge la carnea alba si peste iar vinul rosu, la carnea rosie. Numai ca regulile sunt plictisitoare. In arta, in viata, in bucatarie, in dormitor trebuie sa fim inventivi pentru ca pasiunea sa reziste rutinei.

Ingrediente:

  • patru linguri de ulei de masline;
  • o ceapa rosie (taiata julien);
  • un catel de usturoi taiat marunt;
  • o cutie de tomate uscate in ulei;
  • patru jumatati de piept de pui taiate felii subtiri;
  • o cana de vin rosu;
  • 225 g struguri negri sau rosii fara samburi;
  • o lingura de zahar (brun, daca ai);
  • sare, piper dupa gust.

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o tigaie mare, adauga ceapa taiata julien, usturoiul si rosiile si prajeste-le cinci mi­nute, pana se inmoaie.

Adauga feliile de pui, sare, piper si mai lasa-le pe foc alte cinci minute.

Toarna vinul si lasa-l sa fiarba pentru a se intrepatrunde aro­mele. Aco­pera tigaia si mai las-o pe foc vreme de 20 minute, pana se gateste puiul.

Scoate apoi puiul din tigaie. Adauga strugurii si zaharul si lasa-le pe foc cinci minute.

Pune inapoi puiul in tigaie si incalzeste-l.

Sursa: www.psychologies.ro

Adauga un comentariu

*