Alimente cu efect reparator pentru piele

fermitatea pieliiȘtiai că un amestec de smântână cu ulei de măsline și castravete ras, aplicat pe buze, este un remediu excelent pentru pielea crăpată? Descoperă ce alte alimente ajută la regenerarea pielii afectate de schimbările bruște de temperatură!

Căpșuni

Observi că tenul tău și-a pierdut in fermitate? O mască de fructe poate schimba situația.

Ai nevoie de 4 căpşuni, 5 boabe de strugure, o jumătate de pară, alta de măr, 30 ml de suc de portocale. Din toate prepari o pastă omogenă pe care o aplici pe față, peste un strat subţire de miere. Laşi masca să acționeze 30 de minute, apoi clăteşti cu apă călduţă.

Migdale

Pentru exfolierea tenului, nu ai nevoie neapărat de produse speciale din comerț. Îți poți face propria soluție exfoliantă din 2 linguri de migdale măcinate, 2 linguri de lapte, 2 de făină şi o jumătate de lingură de miere?

Pasta obținută o folosești la masarea tenului. Aștepți 15-20 de minute, apoi o îndepărtezi cu apă călduţă.

Castraveți

Pentru a scăpa de cearcăne, aplică de mai multe ori pe săptămână, timp de 20 de minute cataplasmele cu castraveţi raşi sau comprese cu macerat de muşeţel.

Dacă alegi varianta a doua,  pune la macerat pentru 24 de ore 50 de grame de flori de muşeţel în 100 de ml de apă minerală. În fiecare dimineaţă, aplică pe cearcăne comprese îmbibate cu acest macerat timp de un sfert de oră.

Muşeţel

Tot mușețelul este un leac de reținut dacă vrei să te demachiezi cu un produs natural care hidratează tenul și favorizează regenerarea pielii.

Amestecă 2 linguri de flori de mușețel, 100 ml de lapte și 100 g de smântână. Adaugi peste ele puţină apă fierbinte și le pui pe foc mic 30 de minute. Răcești amestecul, strecori laptele şi-l păstrezi la frigider.

Pont

Îl poți aplica nu doar dimineața, ci și seara.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*