Incendii de vegetație uscată

incendii-1Luni, 10 aprilie 2017, la ora 14:33, Stația de Pompieri Podu Turcului a fost solicitată să intervină în comuna Podu Turcului, sat Căbești, pentru a lichidarea un incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit pe un teren aparţinând U.A.T. Podu Turcului. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spații deschise, au ars aproximativ 5000 mp de vegetaţie uscată.

La ora 17:48, un echipaj din cadrul Garda de Pompieri Comănești a fost solicitată să intervină în orașul Dărmănești, zona Gura Izvorul Negru, pentru lichidarea unui incendiu de litieră, izbucnit pe un teren aparţinând U.A.T. Dărmănești. Imediat, la fața locului s-au deplasat 18 pompieri militari salvatori, cu o autospecială de intervenție din cadrul Gărzii de Pompieri Comănești, o autospecială de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești și un ATV din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești.

La sosirea la locul evenimentului s-a constatat faptul că, incendiul se manifesta la vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață foarte mare.

Incendiul a fost lichidat la ora 20:15, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Dărmănești, care a intervenit cu cinci voluntari.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spații deschise, au ars aproximativ 15 ha vegetaţie uscată și mărăciniș.

Adauga un comentariu

*