Masca de par potrivita pentru orice problema

masca parBalsamul este un „must” care nu trebuie  să lipsească din trusa niciunei femei. Deoarece unele produse cosmetice pot fi extrem de scumpe sau, poate, ineficiente, în ciuda promisiunilor, ne-am propus să aflăm câte o reţetă de mască potrivită fiecărui tip de păr, pe care o poţi prepara chiar acasă, cu ingrediente la îndemână şi mult mai naturale decât ceea ce găsim în cosmeticele destinate podoabei capilare.

Părul fin are nevoie de o „cură de îngrăşare”

Şi acest lucru poate fi uşor de obţinut cu ajutorul unei măşti naturale pe bază de banane, ouă şi uleiuri esenţiale. Banana este hrană curată pentru părul subţire, oul are proteine, care ajută la întărirea firului de păr, conferă strălucire şi volum iar uleiurile esenţiale redă un aspect umed, lucios şi putere de la rădăcină.

Scalpul uscat, cu mătreaţă este „însetat” după uleiul de cocos

O mască făcută cu maioneză şi avocado, la care adăugăm câţiva stropi de ulei de cocos, de măsline sau de jojoba, este perfectă pentru a scăpa de mâncărimile nesuferite de la nivelul scalpului şi pentru a reda prospeţime şi vitalitate părului.

Părul fragil, cu vârfuri despicate suspină după… proteine

…pe care le poate găsi din belşug în ouă, care pot sta la baza măştii ideale în combaterea inesteticelor fire despicate. Proteinele dau rezistenţă părului, sigilează fibra capilară, rezultatul fiind un păr strălucitor, bogat şi mai puţin fragil şi predispus la rupere.

Părul mat, făcut şah mat de avocado

Soarele, apa, transpiraţia, spălatul prea des…toate acestea pot duce la pierderea strălucirii de altădată a părului. Pentru a-ţi recăpăta frumuseţea de odinioară, este suficient să aplici săptămânal o mască hrănitoare pe bază de avocado.

Ai nevoie de jumătate de avocado, un sfert de cană de maioneză, o lingură de ulei de nucă de cocos, o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere şi 50 ml de apă. Toate se pun într-un blender iar pasta rezultată se întinde uniform pe toată lungimea părului umed şi se lasă 15-20 de minute, pentru ca firul de păr să aibă timp să absoarbă toţi nutrienţii, după care se clăteşte părul cu apă rece pentru a sigila cuticula şi pentru a menţine umiditatea din firul de păr. La final, poţi hidrata părul cu balsamul preferat, fără a uita să clăteşti din abundenţă.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*