Cercetat de poliţişti pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului

La data de 04 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Compartimentului de Ordine Publică Bacău au depistat un bărbat de 45 ani, din comuna Luizi- Călugăra în timp ce conducea un autovehicul pe drumul comunal din localitate.

Din verificări s-a stabilit că bărbatul aflat la volanul autoturismului în cauză, nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în autoturism a fost identificat utilizatorul acestuia, un bărbat de 41 ani, care, deşi cunoştea situaţia dreptului de a conduce al bărbatului de 45 ani, i-a încredinţat acestuia autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Adauga un comentariu

*