Sfaturi si ponturi pentru a analiza corect un meci de fotbal

Există site-uri care oferă ponturi la pariuri sportive de la pariori și tipsteri profesioniști. Unele dintre ele au câștigat credibilitate peste timp și reprezintă surse de inspirație tocmai bune pentru pariurile tale zilnice.unnamed

Nu face, însă, greșeala de a lua „de-a gata” orice pont găsit pe o asemenea platformă. Te sfătuiesc să treci orice sugestie prin filtrul tău, pentru că nimeni nu deține adevărul absolut în cântărirea unui meci, nici măcar profesioniștii. Aceștia se țin de un plan bine stabilit și ies pe plus pe termen lung, rulând sume mari de bani. Sub nicio formă nu câștigă toate pariurile pe care le pun.

Poți fi chiar tu un tipster de succes

Dacă te pricepi cât de cât la fotbal și urmărești cu atenție fenomenul, poți deveni tu însuți un tipster de succes. Trebuie doar să știi cum să analizezi un meci astfel încât să ajungi la o concluzie câștigătoare.

Chiar și atunci când joci live, trebuie să faci o pregătire pre-meci a pariului. Redu cât de mult posibil din procentul pe care hazardul îl are în deciderea fiecărui rezultat. Dacă iei în serios pariurile, pornesc de la premisa că joci doar pe echipe pe care le cunoști și despre care ai informații în amănunt, la zi.

Statistica are un rol important

Sunt două categorii importante de date pe care trebuie să le analizezi în această fază a pregătirii. Prima e reprezentată de datele statistice. Se spune că pariorii profesioniști își bazează în principal pe statistică decizia plasării unui pariu, introducând informațiile într-un algoritm sofisticat.

În această categorie sunt incluse:

  • ultimele zece rezultate înregistrate de fiecare echipă în acea competiție. Pentru gazde sunt relevante în special cele obținute pe teren propriu, iar pentru oaspeți cele din deplasare. Sunt formații care își schimbă stilul în funcție de locul unde joacă, de susțienerea fanilor etc.

Ultimele cinci rezultate sunt folosite pentru a se alcătui clasamentul formei. Sunt relevante nu numai pentru evoluția generală a echipei, ci și pentru a vedea forma în care sunt ofensiva și defensiva fiecărei formații.

Rivalitate, număr de goluri

  • istoria confruntărilor directe contează și ea în analiza unui pariu, conturând un tipar care de obicei se respectă. Apropo de meciurile directe, este foarte important de știut gradul de rivalitate dintre cele două formații.
  • diverse clasamente. Am vorbit despre ierarhia formei. Ar mai fi clasamentul general, clasamentul meciurilor de acasă/deplasare, clasamentele în funcție de totalul golurilor marcate în meciurile unei echipe, de la peste/sub 0.5 până la peste/sub 5.5.

Rivalități Fotbal Anglia
unnamed (1)

Citește toate informațiile la zi

A doua categorie importantă de date este reprezentată de informațiile la zi. Nu o ignorați. Nu alegeți meciurile doar în funcție de ce s-a întâmplat în trecut, pentru că pot apărea următoarele situații:

  • echipă are motivație (luptă pentru un loc în cupele europene sau pentru evitarea retrogradării, există o primă specială etc.), iar cealaltă nu are. Nu înseamnă automat că cei fără motivație se vor da la o parte, dar e puțin probabil ca jucătorii ei „să pună osul” ca adversarii.

Nu rata declarațiile antrenorilor

  • clubul poate să nu fie interesat competiție, atunci când se joacă în cupă. Fie se consideră că deplasările sunt prea costisitoare în comparație cu câștigurile, fie se economisește energia pentru campionat. Citiți declarațiile antrenorilor. De obicei, ei anunță dacă vor folosi jucători care au evoluat mai puțin în acel sezon.
  • pot lipsi jucători importanți, în jurul cărora este construit jocul echipei. Este esențial să cunoști absenții și echipele probabile. Are antrenorul înlocuitori pe măsură pentru accidentați/suspendați?
  • suprafața de joc poate să fie proastă, caz în care e puțin probabil să se dea multe goluri. Interesează-te chiar și de timpul probabil. Jocul va fi cu siguranță afectat de temperaturi ridicate sau de ploi abundente.

Raportează cotele la riscul calculat de tine

Nu pleca din start de la ideea de a plasa un anumit tip de pariu, fără să cunoști toate acestea. În funcție de analiza pe care o faci, vezi pe ce merită să joci, în funcție și de cotele oferite de casele de pariuri online.

Adauga un comentariu

*