Măşti naturale pentru fiecare tip de ten

masca-argila-tenTenul nostru este una dintre cele mai sensibile zone ale corpului. Fiind direct expus atât razelor soarelui cât şi frigului iernii, tenul are de suferit şi merită tratat cu grijă şi delicateţe. Totuşi fiecare dintre noi are un alt tip de ten, aşa că nu orice tratament fucţionează pentru oricine.

Pentru tenul uscat

Mască cu albuş şi iaurt

Se separă albuşurile din 2 ouă si se pun într-un castron apoi se adaugă 2 linguri de iaurt simplu. Se amestecă împreună şi amestecul ulterior se întinde pe suprafaţa tenului. Lasă-l să acţioneze timp de câteva minute după care clăteşte-ţi tenul cu apă uşor călduţă.

Beneficii: fermitatea pielii, hidratare, îndepărtarea punctelor albe.

Mască cu fulgi de ovăz

Se amestecă împreună o lingură de fulgi de ovăz de fin măcinaţi şi o lingură de iaurt organic, simplu. Se încălzesc câteva picături de miere cu ajutorul unei linguri puse în apă caldă timp de aproximativ un minut. Se adaugă mierea încălzită la ovăz şi iaurt şi se amestecă totul împreună. Lăsaţi amestecul să acţioneze timp de zece minute înainte de clătire cu apă caldă, urmând să aplicaţi un prosop cald imediat după.

Beneficii: curăţarea porilor, hidratare, exfoliere, vindecarea cicatricilor.

Pentru tenul gras cu predispoziţii acneice

Mască cu argilă

Amestecă o linguriţă de argilă cu apă şi câteva picături din uleiul tău preferat pentru ten (se recomandă uleiul de vitamina E). Aplică amestecul pe suprafaţa tenului şi lasă-l să acţioneze timp de maxim 15 minute. Clăteşte apoi cu apă caldă urmată de câteva clătiri rapide cu apă foarte rece, pentru a închide porii. 

Beneficii: curăţarea porilor în profunzime de ulei, matifierea tenului, diminuarea cicatricilor.

Mască cu aspirină

Această mască de faţă este destinată în mod special pentru tratarea coşurilor sau pentru calmarea iritaţiei cauzate de acestea. Pisează 1-3 pastile de aspirină şi a adăugaţi pulberea într-un vas puţin adânc. Amestecă suficientă apă pentru a transforma aspirina într-o pastă (câteva picături sunt suficiente). Adaugă puţină miere calda şi aplică amestecul pe suprafaţa tenului. Lasă-l să se usuce timp de 10 minute, după care clăteşte-l cu apă caldă.

Beneficii: efect de curăţare, luptă împotriva acneei, reduce liniile fine şi diminuează aspectul ridurilor.

Pentru tenul mixt

Mască cu cafea

Se amestecă 4 linguri de cafea fin măcinată şi 4 linguri de pudră de cacao neîndulcită într-un bol. Se adaugă 8 linguri dintr-un produs lactat cum ar fi lapte integral, smântâna grasă sau iaurtul simplu şi se amestecă totul. În continuare se amestecă 2 linguri de miere (sau dacă ai tenul gras poţi folosi 2 linguri de suc de lămâie). Aplică pe faţa, lasă-l să se usuce şi clăteşte-l în cele din urmă cu apă caldă.

Beneficii: elimină celulele moarte ale pielii, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, are un efect de netezire a pielii.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*