Cum te pregătești înainte să-ți faci analizele

analize-medicaleFie că trebuie să-ți faci un control de rutină sau să-ți faci analizele uzuale, iată ce ar trebuie să faci și ce nu, pentru ca rezultatele să fie concludente.

Nu consuma cafea înainte să-ți testezi tensiune arterială

Evită să bei cafea înainte ca medicul să-ți ia tensiunea arterială, deoarece rezultatele ar putea fi afectate. Același lucru este valabil și pentru produsele din tutun și pentru medicamentele decongestionante.

Nu lua o masă bogată în grăsimi înainte de a ți se recolta sânge

Dacă analizele de sânge pe care urmează să ți le faci includ o măsurare a colesterolului sau a altor grăsimi, cel mai bine este să eviți caloriile cu 8-10 ore înainte de test. Zahărul din sânge și anumite grăsimi din sange, numite trigliceridele, pot crește foarte mult dacă mănânci o masă bogată în grăsimi.

Bea multă apă înainte de un examen fizic

Este recomandat să fii hidratată când ți se ia pulsul și tensiunea arterială. Dacă urmează să faci teste de sânge sau de urină, faptul că ești puțin deshidratată poate provoca anomalii artificiale în testare, ducând la rezultate neconcludente.

Nu-ți face manichiura sau pedichiura înainte de vizita la dermatolog

Medicii dermatologi îți analizează tot corpul, inclusiv unghiile, astfel încât ar trebui să nu ți le faci înainte de consult. Totodată, evită să-ți vopsești unghiile, pentru că anumite probleme de sănătate, precum ciupercile sau alte indicii subtile ale unghiilor, pot arăta că suferi de anemie, diabet ori boli de inimă. De asemenea, nu te machia, astfel încât medicul să poată vedea cu ușurință problemele pielii de pe față.

Nu consuma alcool înainte de un test de colesterol

Medicii recomandă să te abții de la alcool cel puțin cu 24 de ore înainte să-ți faci un test de colesterol, pentru că acesta poate duce la o creștere potențială a trigliceridelor. În plus, ar trebui să eviți dulciurile, alimente bogate în grăsimi, și, în general, mâncatul în exces înainte de test.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Adauga un comentariu

*