Avantajele și dezavantajele renunțării la cafea

cafeaDacă medicul de familie sau cardiologul ți-a recomandat să renunți la cafea sau dacă vrei să bei mai puțină cafea pe zi, ar trebui să te aștepți să apară urmări, precum slăbitul, dar și unele nedorite.

Reducerea greutății corporale

Majoritatea persoanelor nu realizează cantitatea mare de calorii pe care o conțin băuturile cafeinizate, de la sucurile care conțin cafeină și foarte mult zahăr până la cele cu amestec de cafea. Astfel, doar o singură băutură cafeinizată poate conține până la 200 de calorii.

Scăderea tensiunii arteriale

Cafeina acționează ca un stimulent asupra sistemului nervos și încurajează eliberarea de adrenalină. În plus, cofeina crește tensiunea arterială. Renunță, așadar, la cafeină și vei fi mai calm și mai puțin anxios în timp.

Somnul mai odihnitor  

De obicei, consumul de cafea sau alte băuturi cafeinizate poate perturba serios somnul, chiar dacă acestea au fost băute cu 6 ore înainte de ora de culcare, arată un studiu. Rezultatul? Te vei trezi obosit și vei avea nevoie de o nouă doză de cafeină.

Tocmai de aceea, persoanele care renunță la cafeină au parte de un somn mai odihnitor și mai adânc decât persoanele care beau chiar și o cantitate mică de cafea, iar pe termen lung organismul tău va avea mai multă energie.

Pierderea de antioxidanți

Cafeaua este principala sursă de antioxidanți din alimentația americanilor din clasa mijlocie, arată un studiu recent. Astfel, dacă te-ai hotărât să renunți la cafea, o poți înlocui cu una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți – ceaiul verde, plus legume și fructe.

Iritabilitatea și oboseala

Dacă ți-ai făcut un obicei din a bea cafea zilnic, ai observat cu siguranță ce se întâmplă atunci când ai o zi în care nu consumi cafea. Simptomele includ oboseală excesivă, dureri de cap și schimbări evidente în ceea ce privește starea de spirit.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*