Secretul atingerii scopurilor

succes-is-the-targetDacă eşti la fel ca orice alt om, atunci ai vise şi obiective în viaţa ta. Asta e grozav, dar există o greşeală comună pe care o facem de foarte multe ori în momentul în care stabilim obiectivele. Problema este aceasta: stabilim doar un termen, dar nu şi un program pentru atingerea scopului.

De cele mai multe ori scopurile noastre sunt formulate (de exemplu) : Vreau să slăbesc 10 kg până la vară. Problema cu acest lucru este că dacă până la vară nu slăbim atât cât ne-am propus, ne vom simţi (cel mai probabil) totalmente eşuaţi, chiar dacă arătăm mult mai bine decât în momentul iniţial. Aceasta este o modalitate care nu numai că nu dă roade, dar nici nu ne ajută să ne simţim ok din punct de vedere psihic.

Puterea stabilirii unui program, nu doar a unui termen limită

Oamenii de ştiinţă afirmă faptul că o modalitate mai bună de a aborda obiectivele tale este de a stabili un program care să funcţioneze pentru tine, mai degrabă decât de un termen limită în care să te încadrezi şi care să exercite presiune asupra ta. În loc de a stabili un termen limită pentru a realiza un obiectiv special (simţindu-te apoi prost dacă nu-l îndeplineşti), ar trebui să alegi un obiectiv care este important pentru tine şi apoi să setezi un program pentru a lucra în mod constant în această direcţie. Probabil că nu sună promiţător, dar studiile ne asigură că este.

Este vital să scrii pe foaie obiectivele tale şi mai mult de atât, să te asiguri că ele sunt perfect realizabile din perspectiva ta. Ştim, cu toţii avem dorinţe şi obiective peste limită, dar cel mai bine este să le păstrăm la un nivel realist şi să le raportăm la noi înşine. Mă ajută cu adevărat acest obiectiv? Pot cu adevărat să lucrez în anumite direcţii pentru a-l îndeplini sau va fi doar timp pierdut?

Odată ce stabileşti aceste lucruri cu tine însăţi, e momentul să pui cap la cap planul de acţiune. Fie că este vorba de un obiectiv major, care implică schimbarea mai multor paliere din viaţa ta, fie că vrei doar să slăbeşti 10 kg sau să înveţi o limbă străină, programul este vital. Foaia şi pixul îţi vor fi din nou prieteni de nădejde – aşa că începe să consulţi agenda şi strecoară în fiecare zi un moment pe care să-l dedici special scopului tău. Scriind constant ce doreşti să faci şi ce ai făcut în această direcţie, nu numai că îţi va ridica moralul, dar se va şi interioriza mult mai uşor, devenind deja o deprindere şi nu o necesitate! Drept bonus, nu ai cum să simţi că ai eşuat. Lipsindu-te de termenul limită şi lucrând strict asupra îndeplinirii scopului, vei avea tot timpul necesar să te concentrezi pe ceea ce contează şi să atingi scopul chiar mai repede decât ai fi crezut!

Deci nu subestima niciodată puterea foii şi a pixului şi nu uita – termenul limită este doar o presiune de care nu ai nevoie în viaţa ta!

Adauga un comentariu

*