Tinctura de mărar previne bolile digestive

mararRecomandată în combaterea afecțiunilor digestive și a neplăcerilor create de ele, ca balonarea sau durerile abdominale, tinctura de mărar este utilă și dacă suferi de insomnia sau inflamații repetate ale paratului urinar.

Combate durerile abdominale

Tinctura de mărar are și un puternic efect antispastic. Calmează durerile abdominale, limitează acumularea de gaze și scutește nou-născutul de colici.

Alungă insomnia

Bogată în potasiu, sodiu și sulf, tinctura de mărar este un foarte bun diuretic. Ameliorează anxietatea și epuizarea nervoasă, insomnia, tulburările digestive, întărește unghiile. Conține ulei volatil între 2,5-4% (acesta se regăsește de fapt în frunzele de mărar și în ramurile tinere și 3-6% în semințe) calciu, potasiu, fier, magneziu, vitaminele A, B și C.  Uleiul volatil de mărar conține între 40-60% carvona (un puternic antioxidant), substanță cu un puternic efect anti-cancerigen.

Scade febra

Beneficiile tincturii de mărar nu se opresc aici. Poate lupta împotriva dispepsiei nervoase și poate reduce febra. De asemenea, stimulează pofta de mâncare și poate chiar să îmbunătățească libidoul și tonusul general. Poate ajuta și în cazul retenției de apă, a spasmelor gastrice și a surplusului de greutate.

Te ajută să slăbești

De asemenea, tinctura de mărar este recomandată și în curele de slăbire. Proprietățile diuretice ale mărarului împiedică retenția de lichide din organism și acționează asupra depunerilor în zonele celulitice. În plus, printre beneficiile tincturii de mărar se numără și faptul că aceasta stimulează activitatea rinichilor, dar și previne și combate cistitele.

Menține fermitatea sânilor

Oamenii de știință de la Universitatea din Osaka spun că estrogenul din compoziția mărarului se face răspunzător de creșterea naturală a sânilor, de remodelarea și de accentuarea fermității lor. În acest scop se recomandă tinctura de mărar, care se administrează o linguriță diluată în 100 ml de apă. Se ia de trei ori pe zi, iar primele rezultate sunt vizibile cam după trei săptămâni, dar tratamentul trebuie continuat timp de trei luni.

Cum s-o prepari

Tinctura de mărar poate fi preparată și acasă. Ai nevoie de 100 ml de alcool de 50 de grade, în care se adaugă 3-4 lingurițe de pulbere de mărar. Tinctura de mărar se lasă la macerat timp de 8-9 zile, după care se filtrează.

Tratamentul cu tinctura de mărar durează 21 de zile, luându-se de 3 ori pe zi înainte de mese câte o linguriță  de tinctură dizolvată în 100 ml de apă.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*