Final și început de proiect, DGASPC Bacau în parteneriat cu SERA Romania

dgaspc-bacauLuni, 28.11.2016, ora 11.30, în Sala Mare de Ședințe a Consiliului Județean Bacău, în prezența domnului Sorin Brașoveanu – Președinte al Consiliului Județean Bacău și a domnului Bogdan Simion – Președinte Fundația SERA România va avea loc conferința de închidere a proiectului “Copiii au dreptul la familie” și lansarea unui nou proiect, respectiv ”Prevenirea sarcinii nedorite în judeţul Bacău”.

Proiectul ajuns la final, respectiv “Copiii au dreptul la familie”, a reprezentat o necesitate pentru flexibilizarea sistemului de protecție specială și a avut drept scop eliminarea treptată a factorului de neglijare, prin intervenția timpurie a specialiștilor din cadrul D.G.A.S.P.C. și prin implicarea eficientă a autorităților locale în procesul de sprijinire a familiilor aflate în situații de risc.

Câteva date statistice:  117 familii sprijinite, 441 copii

”Prevenirea sarcinii nedorite în judeţul Bacău”, proiectul ce se află la început de drum, are ca obiectiv sprijinirea femeilor însărcinate ce se află în situația de a-și abandona copilul, astfel încât situația de risc să fie eliminată.

Câteva date statistice:

În contextul recensământului comunitar realizat în 38 de comunități din județul Bacău în cadrul Proiectului ”Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității” au fost identificate 102 mame minore sau minore însărcintate.

În cadrul proiectului menționat anterior au fost identificate 149 de femei însărcinate în situații de risc, aprox. 83 dintre acestea având o sarcină nedorită. Situației de risc se asociază și faptul că aprox. 76 dintre aceste femei nu se aflau în evidența unui medic de familie, iar 99 nu au efectuat controalele prenatale periodice.

Adauga un comentariu

*