Campania electorală pentru alegerile parlamentare a început

2012_06_15_sa8_5662_rszCandidaţi înscrişi la alegerile parlamentare au intrat, azi-dimineaţă, în campania electorală pentru cele 466 de locuri disponibile în Senat şi Camera Deputaţilor.

Numărul românilor care ar putea vota pe 11 decembrie pentru alegerile parlamentare se apropie de 19 milioane, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Românii nu îşi vor mai vota uninominal parlamentarii, ci vor avea de ales între listele partidelor. Secţiile de votare se vor deschide pe 11 decembrie la ora 07.00 şi se vor închide la ora 21.00. În premieră, numărarea voturilor după închiderea urnelor va fi înregistrată video- audio.

Pentru desfășurarea alegerile parlamentare s-a aprobat un buget de 227 de milioane de lei. Suma totală alocată de Guvern este prevăzută, pe categorii de cheltuieli, în bugetele Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Serviciului Român de Telecomunicaţii (STS) și Institutului Naţional de Statistică (INS).

Adauga un comentariu

*