La volan, sub influența băuturilor alcoolice

etilotestPolitiștii au depistat şi oprit în trafic, pe raza satului Secuieni, un autoturism care se deplasa pe DN 2F din direcţia Secuieni către Odobeşti, în data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 00.00.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 39 ani, din comuna Plopana, care nu poseda permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul în cauză a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, conducătorul auto a refuzând prelevarea mostrelor biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de refuzul prelevării mostrelor biologice şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Poliţiştii au depistat un tânăr de 21 de ani din comuna Cleja, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 2, pe raza localităţii Gheorghe Doja, la data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 04:30.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul în cauză a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Adauga un comentariu

*