Cum să creștem imunitatea organismului

media_144310507268725200Un sistem imunitar puternic  te fereşte de infecţii ale organismului,  de răceală şi gripă. Iată ce poţi face pentru a-ți spori capacitatea de apărare a corpului în fața bacteriilor și a virusurilor!

Ceai de echinacea

Ceaiul de echinacea, băut de 2 ori pe zi, este ideal în creșterea imunității. Stimulează producerea de globule albe, care luptă eficient cu infecțiile.

Planta are proprietăți antiinflamatoare și antifungice, de aceea este recomadat să faci o cură de o lună de zile cu infuzie de echinacea.

Leacuri cu cătină

Fiind bogată în vitamina C, cătina este benefică pentru creșterea imunității. Se ia o linguriță de bobițe de cătină cu miere, dimineața, pe stomacul gol. Eficient este și siropul obţinut din fructele acestei plante.

Mănâncă legume şi fructe proaspete

Vitaminele A şi B, antioxidanţii din legume sunt printre cei mai buni întăritori ai sistemului imunitar. Aceste elemente nutritive ajută limfocitele (celulele care luptă cu infecţiile) să se dividă corect. Este indicat să mănânci legume, la fiecare masă.

Cele mai bune sunt fasolea, varza şi spanacul, fiindcă sunt bogate în flavonoizi, fier şi calciu. Între mese, este important să mănânci fructe proaspete, de sezon. Fructele şi legumele conţin fibre, de ajutor pentru formarea de bacterii bune în stomac.

Alimente bogate în acizi graşi

O altă regulă importantă pentru menținerea unei imunități de fier este să consumi alimente bogate în acizi graşi Omega-3 şi Omega-6. Este vorba despre peşte gras, dar şi despre fructe oleaginoase.

În afară de alimentaţie, este important să faci mişcare, cel puțin 30 de minute în fiecare zi.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*