Cum să reducem glicemia în mod natural!

pagePlantele sunt o soluție la îndemână și atunci când ai glicemia crescută, cum se întâmplă în prediabet sau diabet. Afinele sau fasolea sunt doar câteva dintre cele pe care le poți încerca.

Nuc

Ceaiul din fruze de nuc este și el un bun leac în diabet. Trebuie să foloseşti o linguriţă de frunze de nuc la o cană de apă și să bei două căni pe zi. Este utilă şi tinctura din frunze de nuc. Dacă vrei s-o prepari chiar tu, umplu cu frunze mărunţite o sticlă de un litru și adaugă alcool alimentar. Lasă totul la macerat 14 zile, apoi ia câte 4 picături de 3 ori pe zi.

Fasole

Dacă bei în fiecare zi 2-3 căni de decoct din teci de fasole vei observa o îmbunătățire a stării tale de sănătate dacă suferi de diabet. Ai nevoie de o lingură de teci şi o cană cu apă pe care le fierbi laolaltă 20 de minute. Pentru un efect sporit ai nevoie de 4 linguri de teci pe care le laşi la macerat pe parcursul unei nopţi într-un litru de apă. Dimineața, fierbi până scade la jumătate şi bei decoctul de-a lungul unei zile.

Afin

Printre cele mai eficiente remedii în hiperglicemie se numără frunzele de afin. Cele recoltate înaintea coacerii fructelor au în compoziție neomirtilină, un compus de origine vegetală care are efectul de a reduce glicemia. Din aceste frunze, care au fost uscate şi mărunţite în prealabil, e indicat să iei o lingură şi să prepari o infuzie, punând peste ele o cană de apă fiartă. Sunt necesare 2 căni pe zi.

Cicoare

Și cicoarea o poți folosi în tratamentul naturist al hiperglicemiei, punând o lingură de frunze uscate și mărunțite la o cană cu apă fiartă să infuzeze. Rădăcinile de cicoare sălbatică pot fi folosite şi la mâncăruri, dar şi sub forma unui decoct, din 750 ml de apă şi 2-3 linguri de plantă. Decoctul îl bei treptat de-a lungul unei zile. Are efectul de a transforma glucoza în glicogen, glucid sintetizat în ficat şi transformat în energie.

Alături de salvie și urzici, în cantități egale, poate forma un amestec cu efect sporit de scădere a glicemiei. La fel, ai nevoie de o lingură de amestec de plante la o cană de apă pentru a prepara un decoct. Le laşi la fiert 20 de minute. Ai nevoie de 2-3 căni zilnic.

Anghinare

Infuzia de frunze de anghinare are efect hipoglicemiant. Pune o linguriţă de plantă la o cană de apă. Bea 2-3 căni pe zi în cure de câte o lună cu pauze scurte şi egale.

Mesteacăn

Frunzele de mesteacăn le poți folosi pentru scăderea glicemiei sub formă de infuzie și decoct, dar și în combinație cu alte plante. Poți pune câte 3 linguri de mesteacăn alături de o cantitate egală de coacăz negru și de fumariță. Din acest amestec ia o linguriță pentru a o lăsa la infuzat cu 200 ml de apă fiartă. De-a lungul unei zile sunt recomandate 2-3 căni.

Sursa: http://www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*