94 de ani de istorie a Echipei Naționale de Fotbal a României

unnamed (3)Federația Română de Fotbal a lansat cartea “Istoria Echipei Naționale de Fotbal a României”, o lucrare amplă ce reunește cele aproape 700 de meciuri ale Naționalei disputate în cei 94 de ani de existență.

Cartea scrisă de jurnalistul Cătălin Oprișan și editată de FRF propune cititorilor atât poveștile acelor meciuri și întâmplările timpurilor, dar și statistici și palmerese ale marilor fotbaliști români. O documentație atent construită – din presa vremii, din vorbele regilor, personalităților, scriitorilor epocii – recompune într-un tot unitar, fotbalul românesc, cu perioadele sale de glorie, dar și cu cele mai puțin victorioase.

unnamed (2)“Pe 8 iunie 1922, meciul dintre România și Iugoslavia avea să însemne debutul în istorie al Echipei Naționale. S-au scurs 94 de ani care au adunat povești ce nu au fost până acum istorisite într-o carte. Prin această lucrare am cuprins întreg parcursul Naționalei de dinainte de fondare și până în ziua de azi”, a precizat Cătălin Oprișan, autorul cărții.

“Este prima lucrare completă de acest gen, o lucrare pe care Federația Română de Fotbal și-a dorit-o foarte mult, pentru că în toată activitatea de organizare pe care o desfășurăm nu am uitat niciun moment cine au fost marii actori ai fotbalului. Este totodată și un demers care se subscrie strategiei Federației Române de Fotbal, acela de a readuce în prim plan fotbalul românesc, de a crește exponențial numărul celor implicați în fenomenul fotbalistic, de a renaște pasiunea prin puterea exemplelor oferite de-a lungul vremii de Echipa Națională de Fotbal a României”, a declarat Răzvan Burleanu, Președintele FRF.

Istoria Echipei Naționale de Fotbal a României a fost lansată astăzi, la baza sportivă Mogoșoaia, în prezența autorului, Cătălin Oprișan și a lui Răzvan Burleanu, Președintele FRF. Cartea va fi disponibilă de vineri, 2 septembrie, pe magazinul online al suporterilor Echipei Naționale, magazin.frf.ro, și în perioada următoare va intra și în librării, la prețul de vânzare de 45 de lei.

Adauga un comentariu

*