Alimente care te scapa de stratul de grasime

unnamed (1)Vrei sa slabesti, dar nu vrei sa-ti pierzi masa musculara, vrei numai sa scapi de stratul de grasime care ti-o ascunde. Oricat sport ai face nu este suficient pentru eliminarea stratului de grasime daca nu este facut in paralel cu o alimentatie adecvata.

Sportul in aer liber sau exercitiile la sala iti pot creste masa musculara, dar stratul de grasime nu-l poti elimina complet decat combinat cu un regim alimentar corect.

Alimente care te pot ajuta sa scapi de grasime

Semintele de chia

Semintele de chia – despre care am mai discutat – contin vitamine, antioxidanti, proteine, acizi grasi, calciu, fier, potasiu in cantitati considerabile. Pe langa toate astea, semintele de chia au si importante proprietati detoxifiante, iar cand organismul scapa de toxine este mai sanatos si mai plin de energie.
Continutul bogat de fibre ajuta la regenerarea tesuturilor si la formarea unei mase musculare puternice.

Semintele de chia au proprietatea de a regla greutatea corporala datorita capacitatii lor de a tine sub control pofta de dulciuri. Senzatia de satietate pe care o dau semintele de chia dureaza mult timp. Nu au un gust anume, intens, si pot fi adaugate in salate si in alte mancaruri.

Ideal este sa consumi seminte de chia dimineata; un mic dejun format din doua linguri de chia, pe care sa le lasi 15-20 de minute sa se umfle intr-o cana de iaurt sau chefir, va fi suficient pentru a-ti tine de foame multe ore dupa ce l-ai consumat. Lucru destat chiar de mine.

Peste

Pestele este bogat in acizi grasi Omega 3, care ajuta organismul sa piarda din stratul de grasime. Somonul, sardinele, tonul, fac parte din categoria peste gras, dar grasimile pe care le contin, fiind grasimi polinesaturate (acizi grasi Omega 3), ajuta la subtierea stratului de grasime corporala prin oxidarea ei. Conditia este, spun specialistii, in urma studiilor facute, sa asociati consumul de peste gras cu miscare fizica facuta regulat.

Fiind bogat in proteine, pestele consumat de 2-3 ori pe saptamana, stimuleaza formarea si dezvoltarea masei musculare, proteinele avand un rol important si in repararea tesuturilor.

Oua

Ouale au putine calorii, in schimb au un continut bogat in proteine de calitate, ceea ce face ca dupa consumul acestora, organismul sa aiba nevoie de mai putine alimente pentru consum. In plus oul se digera mai greu, organismul consuma mai multe calorii pentru a-l digera, iar consumul mare de calorii ajuta la slabire. Recomandarea specialistilor in nutritie este ca ouale sa fie consumate dimineata, fierte, nu prajite sau sub forma de omlete asociate cu diverse alimente procesate: mezeluri, branza, cascaval etc.

Quinoa

Quinoa are in continut toti aminoacizii esentiali, deci este o proteina cu rol foarte important in dezvoltarea tesuturilor si in repararea lor.

Contine de asemenea calciu, mangan, fibre si carbohidrati complecsi, fiind necesara o cantitate mica de seminte de quinoa pentru alimentarea organismului cu energie. Este nelipsita in regimul sportivilor, precum si in curele de slabire.

Semintele de quinoa se pot prepara la fel cum se prepara orezul. Inainte de a fi preparate este absolut necesar sa fie tinute 15 minute in apa rece (sau 5 minute in apa fierbinte), apoi spalate sub jet de apa, pentru a fi indepartat stratul exterior de saponina, care nu numai ca este amar, dar este si toxic.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este folosit de mii de ani, la inceputuri de catre chinezi, pentru calitatile extraordinare pe care le are in pastrarea sanatatii organismului.

S-au facut multe studii privind consumul de ceai verde si specialistii in nutritie sunt de acord ca datorita continutului de polifenoli se produce in organism caldura care ajuta la arderea grasimilor. In plus catechinia, continuta in ceaiul verde incetineste transformarea caloriilor in grasimi de catre enzime. Cofeina si alti compusi ai ceaiului verde reduc pofta de mancare. Inlocuiti suplimentele de slabit cu 4-5 cani de ceai verde pe zi.

Mai pot fi adaugate aici: fisticul, in cantitati moderate, ca gustare intre mese, fructe: mere – cu continut mare in fibre, pepene verde cu continut mare in apa, fructele de padure – bogate in antioxidanti, grapefruit-ul – cu putine calorii, dar care da senzatia de satietate, ideal de consumat inainte de masa, migdalele sau alunele de padure.

Sursa: http://www.grasomega.ro

Adauga un comentariu

*