Mar copt cu cus-cus si coacaze

mar-coptIngrediente

  • 70 g cus-cus
  • 6 mere
  • 30 g alune de padure
  • prajite
  • 30 g migdale
  • prajite
  • 1 ½ linguri zahar brun
  • 1 ½ linguri coacaze
  • 30 g unt
  • topit
  • ½ lingurita scortisoara
  • 6 lingurite miere

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara. Se macina alunele si migdalele apoi se amesteca cu zaharul brun, coacazele, untul, scortisoara si cus-cus-ul.

Se spala merele, se taie capacul fiecaruia, se scobesc inauntru pentru a li se scoate miezul si se creaza o cavitate cu ajutorul unei lingurite care se va umple cu amestecul de mai sus. Se face o taietura de jur imprejurul marului (pe la jumatatea lui, pe orizontala) dar nu adanca (acest lucru nu va permite marului sa se crape in cuptor).

Se pun merele umplute intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptorpentru 15 minute. Dupa 15 minute se pun si capacele peste mere si se mai lasa inca 15 minute la cuptor.

Se scot merele si se servesc stropite cu cate o lingurita de miere.

Sursa: http://www.gustos.ro

Adauga un comentariu

*