Studiu: Peste o treime dintre românii care cumpără vacanțe în străinătate nu fac asigurare storno, iar 80% au asigurări de sănătate

asigurare_calatoriePeste o treime dintre românii care cumpără vacanțe în străinătate (35%) nu își fac asigurare storno, riscând astfel să nu își recupereze banii dacă nu mai pot merge în concediu din cauza unor probleme personale, se arată într-un studiu realizat de o agenție de turism online, relateaza AGERPRES.

Pentru asigurările de sănătate optează doar 80% dintre românii care pleacă în vacanțe în afara țării, 20% riscând astfel să plătească taxe de spitalizare costisitoare în străinătate în lipsa acestei asigurări, conform datelor Paravion.

Turiștii au la dispoziție cinci grupe principale de asigurări: clasic, premium, winter sports, storno sau travel. În România, asigurările clasice de sănătate și cele storno sunt cele mai solicitate.

„Pachetul storno, deși îi protejează pe turiști de o multitudine de evenimente, atât în cazul anulării, cât și în cazul întreruperii călătoriei, nu este intens solicitat în țara noastră. Peste o treime dintre cei care își programează concediile peste hotare riscă să piardă banii de concediu, pentru că nu au asigurări storno, deși tarifele polițelor sunt infime în raport cu sumele asigurate. Aceste polițe le asigură returnarea banilor, în limita a 42.000 lei, dacă nu mai pot merge în concedii din cauza unor probleme personale”, spune Remus Vișan, directorul general al Paravion.

Sursa: www.agerpres.ro

Adauga un comentariu

*