Caravana SMURD “Fii pregătit!” ajunge la Bacău

Caravana SMURD “Fii pregătit!” va ajunge la Bacău în zilele de 28 și 29 iulie și va fi amplasată în zilele de joi și vineri, între orele 10.00 – 18.00, în centrul municipiului, pe strada Ioniță Sandu Sturdza, în fața Hotelului Decebal, cu ocazia ceremoniilor prilejuite de înmânarea drapelului de luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău.imageTimp de două zile, pompierii militari salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău vor organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România, precum cutremure, inundații, incendii, dar și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Aceasta este cea de-a patra oprire a Caravanei SMURD “Fii pregătit!” într-un oraș din România. În perioada următoare, traseul centrului mobil de instruire va trece prin București (30-31 iulie și 9-11 septembrie), Constanța/Mamaia (6-7 august), Mangalia (10-11 august), Brașov (13-14 august), Baia Mare (20-21 august), Oradea (27-28 august), Alba Iulia și Sibiu (2-4 septembrie), Buzău (17-18 septembrie), Bacău (24-25 septembrie), Piatra Neamț (1-2 octombrie), Iași (8-9 octombrie), Botoșani (14-15 octombrie), Suceava (22-23 octombrie).
Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.

Caravana SMURD “Fii pregătit!” este un proiect al Fundației pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanțat cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Adauga un comentariu

*