C.C.D. vine în sprijinul liceenilor interesaţi de studii în S.U.A.

Centrul „American Corner”, din cadrul Casei Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău, şi-a înnoit colecţia „Study in the U.S.A.” destinată tinerilor interesaţi de accesul la programele de studii ale universităţilor americane.

Din grantul programului, au fost achiziţionate lucrări de actualitate referitoare la testele standardizate, conceperea aplicaţiei pentru admiterea într-o universitate americană, oferta educaţională a universităţilor americane, selectarea universităţii şi a programului de formare universitară dorit.

“Încercăm să venim în sprijinul liceenilor băcăuani care doresc să acceseze o bursă de studii în SUA,facilitându-le informarea şi pregătirea. Toate lucrările achiziţionate acum sunt ediţii 2015-2016, cărţi deosebit de scumpe şi greu de găsit în librăriile şi bibliotecile din ţară. Tinerii interesaţi sunt aşteptaţi la sediul “American Corner” pentru a le consulta sau împrumuta, înscrierea şi împrumutul fiind gratuite.” – Oana Jianu, coordonator American Corner Bacău.

Promovarea universităţilor americane în rândul liceenilor băcăuani reprezintă una din preocupările constante ale Centrului American Corner Bacău.. Anual, aici sunt organizate, în colaborare cu Comisia Fulbright, programe de prezentare a ofertelor educaţionale americane şi a oportunităţilor de accesare a burselor de studii la universităţi de peste Ocean. Pe parcursul anului şcolar 2015-2016, au fost organizate două videoconferinţe vizând tematica menţionată.

Adauga un comentariu

*