Proprietăţile excelente ale uleiului de argan

argan-cosmeticArganul este un arbore care creşte pe solurile din sud-vestul Marocului şi, pe anumite zone restrânse, din Israel şi Algeria. Uleiul de argan, cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, cosmetice şi medicale, este utilizat în toată lumea.

Uleiul de argan conţine în proporţie de 43% acid oleic. Acesta este un acid gras mononesaturat cu efecte benefice asupra sănătăţii. În primul rând, scade tensiunea arterială. Acest ulei mai conţine şi omega 6 (în proporţie de 36%). Mai conţine (12%) acid palmitic, (6%) omega-3, (3%) acid miristic şi 1% acid linolenic. Acidul linolenic este un acid gras polinesaturat omega-3 al care ajută la scăderea riscului bolilor coronariene (precum infarct miocardic) şi protejează celulele nervoase.

Hidratează pielea

Uleiul de argan este cunoscut mai ales pentru efectul antiinflamator, dar şi pentru că hidratează în profunzime pielea şi părul. Totodată, acest ulei are şi efect energizant.

Previne mai multe tipuri de cancer

Pe de altă parte, uleiul de argan conţine o mare cantitate de vitamina E, antioxidanţi puternici care pot preveni apariţia diferitelor tipuri de cancer şi proprietăţi antiinflamatoare, ameliorând simptomele dureroase asociate cu artrita şi reumatismul.

Excelent remediu în caz de arsuri

De asemenea, efectul antiinflamator este tocmai cel care grăbeşte procesul de vindecare al ţesuturilor, cum ar fi în cazurile de zgârieturi sau arsuri ale pielii.

Vindecă acneea

În plus, uleiul de argan calmează porțiunea de piele afectată și ajută la vindecarea ei. Uleiul de argan ajută la echilibrarea tenului oferind hidratarea necesară. Uleiul de argan conține și antioxidanți care ajută la refacerea celulelor afectate și reduce inflamările. Aplicând puţin ulei de argan pe pielea afectată de acnee după spălarea feței, acesta asigură hidratarea necesară, nutrienții având acces direct la pielea curată și uscată. Masând ușor și repetând procesul de doua ori pe zi poate ajuta la tratarea unei forme ușoare de acnee.

Protejează împotriva vergeturilor

Totodată, uleiul de argan este ideal pentru protejarea împotriva vergeturilor sau lăsarea pielii după naștere. Uleiul de argan mărește gradul de elasticitate al pielii datorită conținutului său de vitamina E.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*