Semiffredo cu lamaie si zmeura

 

semifredo-cu-lamaie-si-zmeura_size5Ingrediente
  • 240g crema lamaie (lemon curd),
  • 480ml smantana pentru frisca grasa,
  • 2 linguri zahar,
  • 170g zmeura,
  • 10 piscoturi
Metoda de preparare

Pregateste crema de lamaie:

Ingrediente: 2 oua batute usor, 80ml suc de lamaie, 1 lingura coaja rasa lamaie, 280g zahar, 100g unt

Pune untul, zaharul, coaja de lamaie si sucul de lamaie intr-un vas la bain marie. Amesteca pana cand zaharul se dizolva, timp de 5minute. Ia vasul de pe foc si adauga ouale batute usor. Pune inapoi vasul pe bain marie si, amestecand continuu, gateste crema timp de 8 minute pana cand se ingroasa. Ia crema de pe foc si lasa-o 5 minute sa se racoreasca. Strecoara-o printr-o sita deasa in borcane cu capac.

Pregateste o tava de chec pe care sa o tapetezi cu folie alimentara de plastic, astfel incat folia sa atarne si peste margini.

Paseaza zmeura si zaharul cu un blender si strecoara-le printr-o sita deasa, astfel incat sa indepartezi samburii de zmeura.

Bate smanatana pana cand obtii o frisca moale, in care sa incorporezi cu o spatula lemon curd-ul.

Pune o treime din acest amestec in tava pregatita. Inmoiae piscoturile in zmeura si aseaza-le in randuri paralele peste amestecul din tava. Toarna si restul de frisca amestecata cu lemon curd, acopera cu marginile foliei de plastic si pune la congelator timp de 8 ore.

Pentru servire rastoarna continutul tavii pe un platou si taie felii.

Sursa: http://foodstory.stirileprotv.ro

Adauga un comentariu

*