Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Albalact de către grupul Lactalis

lapteConsiliul Concurenței a autorizat operațiunea de concentrare economică realizată prin preluarea SC Albalact SA, SC Rarăul SA și SC Albalact Logistic SRL de către B.S.A. Internațional, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței, remis, miercuri, AGERPRES.

B.S.A. Internațional este deținută de către B.S.A., companie franceză care este societatea-mamă a grupului Lactalis. Grupul Lactalis comercializează în România atât produse lactate fabricate local de companiile Dorna Lactate și Dorna, cât și produse lactate fabricate în străinătate și importate pe teritoriul României.

SC Albalact SA are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, iar SC Rarăul SA este o filială a societății Albalact. S.C. Albalact Logistic S.R.L. este, de asemenea, o filială a societății Albalact care desfășoară transporturi rutiere de mărfuri.

În cadrul operațiunii de concentrare economică au fost analizate piața colectării laptelui crud, piața producției și comercializării laptelui proaspăt pentru consum, piața producției și comercializării laptelui pentru consum UHT, piața producției și comercializării untului, piața producției și comercializării smântânii, piața producției și comercializării produselor acidofile, piața producției și comercializării brânzeturilor și piața produselor lactate pentru programul școlar „Cornul și Laptele”.

„Autoritatea de concurență a evaluat operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piață românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante”, se arată în comunicat.

Decizia Consiliului Concurenței va fi publicată pe site-ul instituției după ce vor fi eliminate informațiile cu caracter confidențial.

Sursa: www.agerpres.ro

Adauga un comentariu

*