POMPIERII MILITARI BĂCĂUANI ALĂTURI DE POPULAȚIA AFECTATĂ DE FENOMENELE METEOROLOGICE PERICULOASE

pompieri-655x3601-655x360Începând cu ora 13:00, din data de 02 iunie 2016, 276 de pompieri salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău, cu 28 de mijloace de intervenție, au desfășurat misiuni pentru limitarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, ce au afectat 33 de unități administrativ teritoriale de pe raza județului Bacău.

Pentru asigurarea unui management adecvat al situaţiilor de urgenţă potenţial generate de fenomenele hidro-meteorologice s-a luat măsura operaţionalizării Grupei Operative Integrate cu personal din cadrul structurilor MAI (ISUJ, IJJ, GMJ, IPJ), dar și cu reprezentați din cadrul Instituției Prefectului – Județul Bacău.

Pompierii militari băcăuani au acționat pentru salvarea a 41 de persoane (21 de adulți și 20 de minori), dar și pentru evacuarea a 79 de persoane și a bunurilor acestora, din comunele Helegiu și Livezi, din cauza creșterii debitului râului Tazlău. Toate persoanele evacuate au fost cazate la rude și prieteni. Pompierii salvatori au fost sprijiniți în acțiunile lor pentru evacuarea persoanelor de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.

Circulația rutieră pe drumul european E85 a fost afectată, în cursul serii de ieri, de aluviunile aduse de ape, pe raza localității Valea Seacă. Astfel, pompierii militari au intervenit, începând cu ora 19:55, alături de echipe de la Secția de Drumuri Naționale Bacău, reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență Valea Seacă, dar și de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău pentru decolmatarea aluviunilor pe o distanță de aproximativ 400 de metri la kilometrii 248 – 249 ai drumului european. Intervenția a fost finalizată la ora 23:00.

Totodată, pompierii salvatori băcăuani au intervenit și în județul Vrancea, comuna Tănăsoaia, sat Feldioara pentru evacuarea apei din două gospodării.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, la nivelul judeţului Bacău la ora 06:00, în data de 03.06.2016, erau nealimentate parţial cu energie electrică patru localităţi: cartier Văsâieşti din municipiul Moineşti, comuna Dofteana, zona Salina a oraşului Târgu Ocna şi comuna Ghimeş. Sunt afectaţi 252 consumatori.

Pentru monitorizarea situaţiei, în teren, se află și grupele operative a I.S.U.J. Bacău formată 23 pompieri salvatori cu șase autoturisme pentru muncă operativă.

La ora 06:30, în această dimineață nu mai erau drumuri cu circulaţia închisă. Se circulă cu dificultate în zona comunei Helegiu pe drumul național DN11.

Începând din seara zilei de 02.06.2016, ora 19:18, pe calea ferată circulația se desfășoară pe tronsonul Faraoani – Valea Seacă cu restricție de viteză pe un singur fir.

Alături de pompierii băcăuani pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, au acţionat 144 polițiști cu 93 mijloace din cadrul I.P.J. Bacău, 46 jandarmi cu nouă mijloace din cadrul I.J.J. Bacău, precum și 49 de voluntari din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu nouă mijloace.

Pompierii salvatori băcăuani vor rămâne la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase până când comunitățile vor reveni la starea de normalitate.

Adauga un comentariu

*