O ELEVĂ BĂCĂUANCĂ VA BENEFICIA DE PROGRAMUL EDUCATION USA ACADEMY

Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău a relansat în noiembrie 2015, proiectul „English Access Microscholarship Program”. Acesta este finanțat de Ambasada SUA la București și organizat în parteneriat cu CCD Bacău.

El este dedicat liceenilor băcăuani, însumează 360 de ore, în regim ”after school”, care presupun secvenţe dedicate cunoaşterii civilizaţiei şi culturii americane, vizionarea unor filme cu personalităţi feminine, prezentarea obiceiurilor, sărbătorilor şi tradiţiilor americane, informaţii referitoare la arta culinară, dezbateri pe probleme de mediu, prezentarea unor celebrităţi americane, dar şi diferite alte activităţi outdoor.
Cursurile se desfășoară la Centrul ”American Corner Bacău”.
Participanții se bucură de gratuitate, primind, totodată, cărți, dar și diferite alte materiale informative.

Proiectul English Access Microscholarship Program se va finaliza în 2017, de el beneficiind 20 de liceeni din județul nostru, din clasa a X-a.

Selecţia elevilor participanţi a fost realizată de o comisie mixtă, formată din profesori de limba și literatura engleză români şi din diplomaţi/reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti, care s-au reunit la Bacău.

Din partea Casei Corpului Didactic Bacău programul este coordonat și susținut de prof Anca Rafiroiu, inspector școlar și de prof. Alis Gălbează, de la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” Bacău, care au statut de traineri, agreați de Ambasada SUA la București.

De curând, Andreea Gherasim, elevă în clasa a X-a A, la Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan cel Mare” Bacău, în urma unui proces de selecție, inițiat de CCD Bacău și monitorizat de Ambasada SUA la București, a fost desemnată câștigătoarea unei burse de studiu, atribuită de Departamentul de Stat, prin proiectul World Learning, coordonat la nivel internațional de la Washington.

Așadar, eleva băcăuancă va beneficia, în cadrul programului Education USA Academy, de un stagiu de pregătire la Northwestern University Illinois. Acesta se va desfășura în luna iulie și va presupune sesiuni interactive de instruire cu profesori și studenți americani, dar și de un program de vizite, în regiunea Chicago.
Pe parcursul acestora Andreea Gherasim va avea inedita ocazie să cunoască mediul universitar de peste Ocean, să studieze în bibliotecile americane, să participe la schimburi de experiență și, mai ales, să traverseze o interesantă experiență.

De remarcat este faptul că, la Bacău, se implementează acest proiect de top, pentru a doua oară consecutiv, 20 de liceeni finalizând-ul în iulie 2015.
„Ne așteptăm ca la sfârșitul acestui proiect de anvergură, pe care americanii îl organizează în multe țări, elevii noștri să își îmbunătățească vizibil nivelul de comunicare orală și scrisă în limba engleză, să acumuleze un set de cunoștințe de bază și să înțeleagă cultura și modul în care funcționează societatea americană, și, poate, ce este cel mai important, să traverseze o experiență educațională inedită.

Nu în ultimul rând acest program facilitează liceenilor participanți accesul la studii universitare, în condițiile în care aceștia vor intra în contact direct cu diplomaţi, dar şi cu profesori de peste Ocean.
Suntem bucuroși că, iată, o elevă din Bacău va pleca în SUA, având, astfel, inedita ocazie să cunoască o lume cu totul diferită.”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.

Adauga un comentariu

*