Beneficiile apei termale pentru frumusete si sanatate

shutterstock_74219182_5bfa8a3b26Timp de secole intregi oamenii au cautat “fantana tineretii” pentru a preveni semnele imbatranirii si pentru a pastra tenul tanar, curat. Desi nu am gasit aceasta fantana mistica, am fost capabili sa gasim o sursa de apa benefica. Apa termala este un tratament remarcabil, bogat in nutrienti si minerale; poate imbunatati calitatea pielii, dar si sanatatea corpului in general. Este bine sa pastrezi pe birou un spray cu apa termala si sa o pulverizezi pe fata de-a lungul zilei.

Aici ai opt beneficii ale apei termale despre care toata lumea ar trebui sa stie (azi vorbim doar despre folosirea externa a apei termale):

Apa pe care o folosim zi de zi este adesea expusa la poluanti si alti contaminatori de-a lungul cursului ei. Apa termala, pe de alta parte, merge pe o ruta total diferita, inainte de a fi buna pentru folosire. Apa termala, adesea, apare ca apa de ploaie care calatoreste printre roci montane si ajunge adanc in pamant, la peste 1000 de metri, inainte de a ajunge din nou la suprafata.

De-a lungul cursului ei, apa devine foarte bogata in minerale si numerosi nutrienti naturali. Mai mult, apa termala nu are bacterii si nu este poluata. Mineralele din apa termala au numeroase beneficii pentru rutina ta de frumusete, asa ca o poti folosi ca tonifiant facial, spray revigorant sau o poti folosi chiar si pentru a-ti atasa machiajul.

Numeroase minerale active prezente in apa termala pot lupta cu acneea: clorura da delicatete pielii si elimina excesul din sebumul care cauzeaza acneea; prezenta fluorurei actioneaza ca antiseptic pe piele, pastrand-o curata si reducand posibilitatea aparitiei acneei; zincul poate repara pielea si o poate hidrata.

In afara de acnee, alte probleme ale pielii, ca eczema, acneea rosacee, psoriasis, sensibilitatea pielii pot fi usurate de efectele calmante si netezire ale apei termale; apa termala poate ajuta la hranirea pielii, indepartand roseata sau iritatia.

Pielea poate fi imbunatatita si prin alte metode ale apei termale. Chiar daca nu suferi de probleme ale acneei, apa termala va ajuta la hidratarea pielii. Sulfatii prezenti in apa termala ajuta la imbunatatirea elasticitatii pielii pentru un look mai tanar. In plus, calmeaza si relaxeaza intregul corp. Cuprul favorizeaza sinteza de colagen, melanina si keratina – toate ingredientele esentiale pentru sanatatea pielii tale. Si, in final, calciul si magneziul sunt necesare pentru imbunatatirea functiei enzimatice a pielii.

Apa termala este cunoscuta si ca tratament pentru diferite boli. A fost folosita mult timp pentru a reduce simptomele unor boli ca durere arteriala, arsuri, dureri articulare si multe altele. Folosirea apei termale pentru baie este cunoscuta pentru stimularea glandelor endocrine, dar si pentru reglarea sistemului nervos. Elibereaza endorfinele in corp pentru a imbunatati starea si temperamentul tau.

Apa termala este folosita si ca tratament dupa procedurile chirurgicale. Ajuta la vindecarea cicatricilor si, cu numeroasele sale beneficii, poate imbunatati imunitatea si sistemul de aparare al pielii. Terapia fizica si reabilitarea la terapiile spa pot ajuta la procesele de vindecare.

Apa termala este disponibila in forme variate. Te poti bucura atat de tratamente cu apa termala la spa, cat poti primi si multe beneficii din confortul casei tale. Este disponibila sub forma de creme, spray-uri, lotiuni, masti si altele. Companiile La Roche-Posay, Avene si Vichy creeaza produsele lor naturale de ingrijire a pielii cu apa termala, ca ingredient integral.

In final, tratamentele cu apa termala pot ajuta la eliberarea de stres. Acestea pot duce la imbunatatirea conditiei inimii, reducerea problemelor cardiovasculare, a bolilor de inima.

Beneficiile apei termale sunt vaste. Nu te ajuta doar la ingrijirea pielii, ci are si beneficii pentru sanatatea si bunastarea ta, asa ca te vei simti bine atat inauntru, cat si pe dinafara. Poti obtine produse bazate pe apa termala de la magazinele de frumusete.

Sursa: http://yve.ro

Adauga un comentariu

*