Misiuni executate în zona de responsabilitate de către efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Bacău

13023631_10208774546097970_1180054326_n (1)În perioada 18  – 25 aprilie 2016 Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a acţionat în zona de responsabilitate în scopul creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, asigurării ordinii şi siguranţei publice.

Organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, pe mijloace de transport în comun şi în alte zone de interes operativ, cunoscute cu mari afluenţe de public, desfăşurarea unor activităţi preventive în mediul şcolar în cadrul programului „ŞCOALA ALTFEL: SĂ ŞTII MAI MULTE , SĂ FII MAI BUN”,  derularea unor misiuni specifice în cooperare cu instituţii abilitate ale statului, constatarea unor fapte cu caracter contravenţional şi infracţional au constituit câteva repere de interes din aceasta perioadă.

De asemenea, la nivelul unităţii au fost executate misiuni specifice de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în mediul rural atât independent cât şi în cooperare cu poliţia. De menţionat că în zilele de 21 respectiv 22 aprilie peste 70 de jandarmi au intervenit în sprijinul I.J.J. Vaslui la acţiunea de căutare-salvare a doi minori care au dispărut de la domiciliul din localitatea Ghergheşti, judeţ Vaslui.

Pe timpul executării acestor misiuni jandarmii din cadrul unităţii au aplicat 8 sancţiuni cu avertisment şi 19 sancţiuni contravenţionale cu amendă, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 3.500 lei; de asemenea, jandarmii din cadrul unităţii au constatat şi patru fapte cu caracter penal.

Adauga un comentariu

*