SUNTEM LA DATORIE, DE FLORII

Peste 200 de poliţişti se vor afla în stradă, în județul Bacău, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Floriilor de cult Ortodox. În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, în urma aprobării ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă, Poliția Română a intensificat acțiunile la nivel național, pentru menținerea siguranței cetățenilor. politistiCei 219 de poliţişti băcăuani care vor acţiona suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, vor avea ca prioritate prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi vor ntervini rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, 137 de poliţişti de la ordine publică, 26 de la structurile de poliţie rutieră, 37 polițiști de investigații criminale şi 19 poliţişti de la alte structuri şi rezerve de intervenţie, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice se va organiza zilnic, 86 patrule de siguranță publică, dintre care 24 pedestre și 62 auto.

De asemenea, se vor institui dispozitive de ordine și siguranță publică, în zona lăcașurilor de cult ortodox.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, 14 aparate radar.

 

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Adauga un comentariu

*