Rihanna, Sia, Maroon 5, Enrique Iglesias, concertează în România anul acesta

pageAnul 2016  este pentru românii amatori de muzică bună unul cu noroc. Nume mari ale industriei muzicale internaționale au fost anunțate în lineup-ul câtorva dintre festivalurile deja cu tradiție de la noi.

Va fi o vară plină și, ca niciodată până acum, pe scenele din București și din țară vor cânta foarte mulți artiști pe care mulți dintre noi i-am așteptat cu sufletul la gură.

Enrique Iglesias – 12 mai, Romexpo, Pavilion Central, 20.00

Artist cu 150 de hituri numărul 1 în clasamentele Billboard din America, Enrique Iglesias (40 de ani) este cel de-al treilea fiu, șil cel mai mic, al renumitului cântăreț latino Julio Iglesias. Încoronat drept ”Regele muzicii Pop Latino”, Enrique a trăit după divorțul părinților săi, în 1979, în Spania, însă în 1986 a fost nevoit să plece la tatăl său în Miami după ce bunicul matern al cântărețului a fost răpit de gruparea teroristă bască ETA. Siguranța sa era în pericol, așa că artistul a fost trimis să stea cu Julio Iglesias. S-a lansat în muzică după ce a împrumutat bani de la bona lui, pentru a înregistra un demo. Artistul nu voia ca tatăl său să știe despre planurile sale sau ca numele lui să-i influențeze ascensiunea. Bilete pe eventim.ro.

Maroon 5 – 5 iunie, Piața Constituției, București, ora 20.00

În piața Constituției se vor auzi pe 5 iunie hiturilor unora  dintre cei mai pe val artiști ai momentului, Adam Levine și compania. Semnificația numelui trupei, Maroon 5, este încă un mister neelucidat, pentru că Adam, liderul bandu-ului, preferă să nu dezvăluie acest secret. Totuși, trupa s-a numit Maroon 5 după ce în componența ei a venit un al cincilea membru. Sunt zvonuri că numele ”Maroon” vine de la culorile mascotei uneia dintre școlile la care unul dintre membrii formației au învățat și care avea două culori: alb și maron.  Bilete pe eventim.ro, eventuria.ro, iconcert.ro.

Hollywood Vampires – 6 iunie, Romexpo, Parcarea C, ora 18.00

Fanele lui Johnny Depp vor avea ocazia să-l vadă pe marele actor într-o altfel de ipostază, aceea de muzician. Artistul face parte, din 2015, din trupa Hollywood Vampires, formată din alte două legende ale muzicii rock, Alice Cooper și Joe Perry (Aerosmith). În formație, ”căpitanul Jack Sparrow” cântă la chitară și face backing vocals. Bilete pe eventim.ro.

Queen și Adam Lambert – 21 iunie, Piața Constituției, ora 18.00

Legendara trupă ”Queen” a ales un vocalist pe cât de popular, pe atât de talentat: Adam Lambert a iești pe locul II la concursul American Idol, în 2009, iar de atunci se bucură de un succes nebun în America și nu numai.  Prima apariție cu trupa Queen a fost chiar în cadrul show-ului din 2009, unde s-a creat o chimie între formație și cântăreț. Liderul Queen i-a propus o colaborare artistului, iar 2014, aceștia au avut turnee în întreaga lume, bucurându-se de un succes nebun. Bilete pe eventim.ro, iconcert.ro, dar și fizic în magazinele Orange, Vodafone, Germanos, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, Carrefour și  benzinăriile OMV.

Festivalul Electric Castle – 14-17 iulie, Castelul Banffy, Bonțida, Cluj Napoca

Skrillex și trupa britanică Bring me the Horizon fac parte din line-ul celor patru zile de concerte din cadrul Festivalului Electric Castle, ajuns la cea de-a patra ediție. Susținut într-un loc de legendă, domeniul Banffy, din Boținda, istoria și muzica se vor îmbina perfect și anul acesta, mai ales că unul dintre cei mai cunoscuți artiști, Skrillex, le promite românilor o seară nebună. Bilete pe electriccastle.ro, eventim.ro sau viagogo.ro.

Festivalul Rock the City – 29-30 iulie, Piața Constituției, București, 18.00

Trupa britanică Muse nu se află pentru prima oară în România și cântă în cadrul evenimentului Rock the City (29-30 iulie). În cea de-a doua zi de festival vin legendele trupei rock Iron Maden, dar și Raven Age sau Birth of Joy, care vor deschide concertele celor două trupe. Bilete pe eventim.ro.

Festivalul Untold – 4-7 august, Cluj Arena, Cluj, ora 10.00

Cei mai doriți artiști ai momentului urcă anul acesta pe scena festivalului Untold, de la Cluj. Din lunga listă de nume mari care vor concerta la începutul lui august pe Cluj Arena fac parte Faithless, Armin Van Buren, Scooter, Sasha, Clean Bandit, James Arthur, Rudimental sau Kwabs. Bilete pe eventim.ro.

Festivalul Summerwell – 13-14 august, domeniile Stirbey, Buftea, ora 15.00

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Summerwell readuce pe scena sa o tr upă extrem de îndrăgită în Europa: Hurts. Pe lângă Theo și Adam, la Sumerwell mai cântă Chemical Brothers sau Years and Years. Special pentru acest festval RATB pune la dispoziție o linie de transport în comun, cu plecare din stația Muzeului Țăranului Român, începând cu 14.30, din 15 în 15 minute. Bilete pe eventim.ro sau pe summerwell.ro.

Rihanna și Sia vin la ZuTopia – 14-17 august, Piața Constituției, ora 18.00

Rihanna vine pentru prima dată în România și va concerta la București pe 14 august, în cadrul Festivalului ZuTopia. Artista originară din Barbados este unul dintre cele mai așteptate nume la București vara aceasta. Dj-ul Steve Aoki, a cărei colaborare cu Will Iam l-a făcut și mai faimos, îi va urma, pe 15 august, iar pe 17 august în Piața Constituției vor cânta Sia și Selah Sue. Bilete pe eventim.ro, viagogo.ro.

Sursa: http://www.unica.ro

Adauga un comentariu

*