POLIȚIȘTII BĂCĂUANI ACȚIONEAZĂ PENTRU PROTEJAREA POPULAȚIEI ÎMPOTRIVA COMERȚULUI ILICIT

 

politia_romana_35123400Poliția Română acționează, la nivel național pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor, precum și pentru menținerea ordinii și siguranței publice, premergător sărbătorilor pascale.

În județul Bacău,în perioada 15-17 aprilie a.c.,  polițiștii de investigarea criminalității economice au acţionat în mediul rural, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului evazionist ce se manifestă în sectorul comercializării de mărfuri alimentare şi nealimentare, alcool, băuturi alcoolice şi a produselor din tutun.

În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au verificat 37 de unități comerciale din comunele Odobeşti,  Plopana,  Ardeoani, Parjol,  Balcani ,Ungureni,  Parincea,  Horgeşti, Buhoci  și în comune din zona limitrofă municipiului Moinești.

Polițiștii au constatat, în urma verificărilor efectuate, o infracțiune la Legea 86/2006 privind Codul vamal și au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 50000 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate 15 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 2 la O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, iar o sancțiune s-a aplicat pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare totală de 7 500 de lei.

Astfel de acțiuni se vor desfășura și în perioada următoare.

Adauga un comentariu

*