Kaufland România devine partener strategic BIG BUILD: 40 de case în doar 5 zile

Kaufland România sprijină Habitat for Humanity România să construiască 40 de case în doar 5 zile în Bacău. Compania oferă o importantă contribuție financiară, care va ajuta  40 de familii cu venituri mici să aibă o locuință decentă, precum și produse din gama K-Classic, cu care va fi pregătit prânzul celor 800 de voluntari care vor munci între 3 și 7 octombrie pe șantier.Daria si Razvan, beneficiari BIG BUILD 2015

Habitat for Humanity construiește 40 de case în doar 5 zile pentru a sărbători Ziua Mondială a Locuirii și 40 de ani de la înființarea organizației la nivel mondial. 800 de voluntari din 15 țări (SUA, Canada, Noua Zeelanda, Germania, Olanda, Irlanda de Nord, Slovacia, etc.) și din companiile românești vor construi alături de familiile partener. Alți 1,200 de voluntari vor lucra în pre-eveniment, la pregătirea șantierului și realizarea fundațiilor.

Acesta va deveni cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat realizat vreodată în Europa. Recordul în regiune este deținut tot de Habitat for Humanity România – în 2007, organizația a celebrat intrarea României în Uniunea Europeană prin construcția a 27 de locuințe, câte una pentru fiecare țară membră în acel moment, împreună cu 600 de voluntari.

“Un obiectiv important în strategia de responsabilitate socială a companiei Kaufland România îl reprezintă lupta împotriva sărăciei. Considerăm că fiecare dintre noi are dreptul la o locuință accesibilă și un trai decent. În acest sens, anul acesta am încheiat un parteneriat strategic cu Habitat for Humanity România prin care ne dorim să îndeplinim visul a 40 de familii de a avea propria casă. Pentru că numai împreună ne putem sprijini semenii aflați la nevoie, contribuția companiei va fi atât financiară cât și umană, prin angajații noștri care se vor implica voluntar în proiect”, a declarat Marco Hößl, CEO Kaufland România.

“Datorită Kaufland România, 40 de familii cu venituri mici vor putea să se reunească, poate pentru prima dată, în jurul mesei, într-o casă simplă, decentă și accesibilă. Mulțumim că v-ați alăturat acestui proiect ambițios, prin care încercăm să aducem pe agenda publică problemele de locuire cu care se confruntă peste 8,5 milioane de români”, a afirmat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

Kaufland România sprijină misiunea asociației, de a eradica locuirea sărăcăcioasă, din octombrie 2015, când prin evenimentul BIG BUILD 2015 au fost construite, tot în sistem accelerat, opt locuințe în Bacău. Ulterior, Kaufland România și Habitat for Humanity România au dezvoltat un parteneriat prin care în 2016 vor fi ajutate peste 1,000 de persoane să aibă o locuință decentă sau să aibă condiții mai bune de locuit.

 

România – cele mai îngrijorătoare statistici pe locuire din Uniunea Europeană

Peste 5 milioane de români locuiesc în condiții severe de sărăcie, potrivit Eurobarometru 2011. Dintre aceștia 1,5 milioane sunt copii. 41,2% din populația țării nu are acces la apă în locuințe sau grupuri sanitare în casă, în timp ce media europeană este de 3,1%. Pe de altă parte, 58% dintre români trăiesc în locuințe suprapopulate, în timp ce media europeană este de 17,8%.

 

Despre Kaufland România

 

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1,300 de magazine în 7 țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe lângă educație și evenimente culturale, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Informații suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.ro.

 

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. În România este de 20 ani, timp în care a ajutat peste 64,000 de oameni să aibă un loc mai bun în care să trăiască. Peste 30,000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, au muncit până acum pe șantierele organizației. www.habitat.ro

Adauga un comentariu

*