Habitat for Humanity Romania si Kaufland Romania lanseaza “Consolidam comunitati”

Kaufland_Habitat for Humanity RomaniaAsociatia Habitat for Humanity Romania si Kaufland Romania au realizat un parteneriat prin care isi propun sa consolideze comunitati in care exista un risc ridicat de dezastre naturale, cum sunt cutremurele, inundatiile sau inzapezirile, si domestice – incendiile. Proiectul este sprijinit de ISUJ Bacau.

Proiectul „Consolidam comunitati” se desfasoara pe parcursul a opt luni in comunitati vulnerabile din judetele Bucuresti-Ilfov, Iasi si Bacau si presupune:

  • Traininguri pentru 3,000 de elevi de liceu. Acestia vor invata, prin simulari si jocuri, comportamentul ce trebuie avut inainte si dupa producerea unui cutremur sau incendiu.
  • 400 de familii ce traiesc in zone defavorizate vor fi ajutate sa elimine improvizatiile care le pun viata si locuintele in pericol, prin reparatii ale instalatiilor de incalzire si electrice.
  • 300 de kituri de interventii vor fi disponibile pentru ca organizatia Habitat for Humanity sa poata interveni rapid in caz de dezastre.
  • Campanie de responsabilizare, prin care cel putin 250,000 de persoane vor fi informate despre masurile pe care trebuie sa le ia pentru a diminua riscurile si a-si salva viata in caz de cutremur si incendii.

“Dezvoltam, cu acest proiect, un model integrat de rezilienta, prin care intarim capacitatea comunitatilor aflate in risc de a face fata si de a isi reveni dupa dezastre. O comunitate rezilienta inseamna o comunitate ai carei locuitori sunt educati sa aiba un comportament preventiv, iar locuintele lor, primele afectate pe termen lung in caz de dezastre, sunt protejate si sigure.

Modelul comunitatilor reziliente trebuie multiplicat si sustinut la nivel national, pentru a evita pierderea de vieti omenesti si importante pagube materiale. Le multumim partenerilor nostri, ISUJ Bacau, pentru sprijinul oferit, si Kaufland Romania, pentru ca a inteles importanta

 

 

 

preventiei si actiunii integrate in comunitati cu risc.”, a declarat Gabi Pascal, Manager Program Disaster Risk Reduction and Response la Habitat for Humanity Romania.

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine in 7 tari. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie in strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmarim implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Informatii suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.ro

Habitat for Humanity este organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. De 20 de ani in Romania, organizatia Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

 

Din 2005, a initiat programul Preventie si Raspuns la Dezastre (Disaster Risk Reduction and Response (DRRR), cu scopul de a reduce riscurile de dezastre in comunitate, prin analiza si combaterea riscurilor la care sunt supuse familiile din comunitatile vulnerabile. Habitat for Humanity Romania, prin „Statul de Utilitate Publica” obtinut in 2008, poate prelua parte din responsabilitatile autoritatilor publice in probleme de raspuns la dezastre legate de preventie si reconstructie.

 

Prin programul Disaster Risk Reduction and Response, Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 45.000 de persoane din zece judete.  www.habitat.ro

Adauga un comentariu

*