POLIȚIȘTII BĂCĂUANI ACȚIONEAZĂ PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au desfășurat activități suplimentare pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică și pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

​Acțiunile s-au defășurat în sistem integrat de către polițiști din cadrul structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, investigații criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase împreună cu reprezentanți ai structurilor locale de jandarmi, situații de urgență, poliție de frontieră, imigrări și evidența persoanelor.

​În cadrul acestor acțiuni au fost legitimate 418 persoane și au fost applicate 213 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 70 595 de lei.

De asemenea, polițiștii au constat patru infracțiuni și au ridicat în vederea cercetărilor o armă.

​Dintre cel 213 sancțiuni contravenționale, 33 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 5 la legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 2 au fost contravenții la regimul silvic, iar 15 pentru nerespectarea altor acte normative.

​În cadrul acticităților de fluidizare și monitorizare a traficului rutier polițiștii au aplicat în total 158 de sancțiuni contravenționale, dintre care 45 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Față de șase conducători auto s-a luat măsura reținerii permiselor de conducere în vederea suspendării exercitării acestui drept, iar în patru situații s-a luat măsura retragerii certificatelor de înmatriculare.

Exemplu:

​La data de 26 februarie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi, Substanțe Periculoase au efectuat o percheziție domiciliară la locuinta unui bărbat din comuna Margineni.

A fost identificată și ridicată în vederea cercetărilor o armă neletală din categoria celor suspuse autorizării, deținută în condicții ilșegale de bărbatul în cauză.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Adauga un comentariu

*